Dilemma: een overkapping met of zonder schuifdeuren?

Wil je ongeacht de weersomstandigheden van jouw tuin genieten? Met een overkapping kun je overdekt en droog in de tuin (blijven) zitten als de temperaturen gunstig zijn. Kies voor glazen deuren of een inzetwand om alle seizoenen buiten door te kunnen brengen. In dit artikel: de opties voor een overkapping met of zonder schuifdeuren.

Overkapping plaatsen

Steeds meer mensen plaatsen een overkapping. Dat is niet zo gek: met een stevige en kwalitatieve overkapping kun je altijd droog buiten zitten. Zelfs hartje winter, al is het dan wel fijn om gebruik te maken van een extra warmte element of glazen schuifdeuren. Maar ook in de zomer is een overkapping geen overbodige luxe: met een veranda kun je comfortabel in de schaduw zitten.

Verschillende modellen

Ga je op zoek naar een overkapping voor je tuin? Breng eerst je wensen in kaart. Hoeveel ruimte heb je voor een veranda? Ga je ‘m zelf bouwen of wil je een kant-en-klaar exemplaar? Alutera verkoopt twee verschillende soorten overkappingen: classic en elite. Beide varianten hebben standaard een polycarbonaat dak, maar de elite-uitvoering is ook beschikbaar met een glazen dak. Bij Alutera kun je de overkapping naar wens zelf samenstellen: zo zijn er verschillende maten en RAL-kleuren leverbaar; antraciet (RAL7016) en crème (RAL9001). Alle kant-en-klare overkappingen worden eerst ingemeten en daarna op maat gemaakt.

Overkapping met schuifwanden

Wil je ongeacht de weersomstandigheden van jouw overkapping genieten? Met glazen schuifwanden kun je de overkapping afsluiten, waardoor je zelfs bij wind en regen warm en droog kunt blijven zitten. Bij het aanschaffen van een glazen schuifwand is het belangrijk dat je bedenkt hoe hoog de werkhoogte van de wand moet zijn. De werkhoogte is de totale hoogte van de glazen schuifwand en deze meet je vanaf de fundering tot aan het hoogste punt (meestal de onderkant van de goot).

Als je de afmetingen verzameld hebt, kun je de keuze maken of je voor maatwerk of voor glazen schuifdeuren in een standaardmaat gaat. Laat je goed informeren voor je een glazen wand besteld om teleurstellingen te voorkomen.

Heb jij glazen schuifdeuren in je overkapping? Waarom wel/niet?

Vorige
Vorige

Natte voeten of een verstopte afvoer: wanneer schakel je een loodgieter in?

Volgende
Volgende

Schade aan je huis? Zo voorkom je hoge kosten bij lekkage of blikseminslag