Natte voeten of een verstopte afvoer: wanneer schakel je een loodgieter in?

Een loodgieter heb je nodig als er iets mis is met de leidingen of het sanitair. Een loodgieter laat je langskomen als de afvoer verstopt is of als de kraan in de keuken of in de badkamer moet worden vervangen. De meeste loodgietersbedrijven voeren ook werkzaamheden uit aan cv-installaties, boiler en warmtepompen.

Lekkages in leidingen worden ook opgelost door de loodgieter. Als je een storing hebt die snel verholpen moet worden kun je in veel gevallen gebruik maken van spoedservice.

Leidingen trekken en vervangen

De loodgieter is de aangewezen persoon om leidingen te trekken of te vernieuwen. Als je bijvoorbeeld een nieuwe keuken laat plaatsen kan het zijn dat er een afvoer voor de vaatwasser moet worden gemaakt of een aansluiting voor een buitenkraan. Het is raadzaam om een loodgietersbedrijf te kiezen bij jou in de regio. Doordat hij of zij minder reiskosten hoeft te maken bespaar je vaak op de kosten. Woon je in Amsterdam, Google dan op ‘loodgieter Amsterdam’ om resultaten te krijgen voor bedrijven bij jou in de buurt.

Een verstopte afvoer laten verhelpen

Een verstopte afvoer komt altijd ongelegen. Heb je net de afwas gedaan, loopt het water in de gootsteen niet weg. Of je gebruikt het toilet en het water spoelt niet goed door. Dat is natuurlijk heel vervelend. De loodgieter kan de leidingen weer vrij maken. Soms is dat zo gebeurd, maar het kan ook zijn dat er meer werk nodig is. Bijvoorbeeld als de verstopping niet direct in de leidingen in huis zit maar bijvoorbeeld onder het huis, waar de riolering loopt die aansluit op het openbaar riool. Hiervoor moet de loodgieter in de kruipruimte onder de woning om daar het probleem op te sporen of te verhelpen.

Loden waterleidingen vervangen

Vroeger werden in vrijwel alle woningen loden waterleidingen aangelegd. Lood is bijna onverwoestbaar. Sommige van deze leidingen zijn honderden jaren oud. Maar inmiddels weten we dat loden drinkwaterleidingen slecht zijn voor de gezondheid, zeker bij kinderen. Daarom is het aan te raden om de leidingen te laten vervangen. Dit kan een ervaren loodgieter voor je regelen.

De loodgieter inschakelen bij verduurzaming

De loodgieter kan een belangrijke rol spelen bij het verduurzamen van je woning. Wil je overstappen op een warmtepomp of een hybride warmtepomp omdat je oude cv ketel aan vervanging toe is? Dan is het de loodgieter die deze nieuwe pomp voor je kan installeren. Soms is het nodig dat ook radiatoren worden vervangen. Ook dat kan het loodgietersbedrijf voor je regelen. Voor de aanschaf en installatie van een warmtepomp kun je in veel gevallen subsidie krijgen.

Vorige
Vorige

Van sisal tot velvet: hoe kies je een passend vloerkleed voor jouw woning?

Volgende
Volgende

Dilemma: een overkapping met of zonder schuifdeuren?