Investeren in je slaapkamer: dit zijn de voordelen van een boxspring

Van boxspring tot DIY-palletbed: kom jij optimaal tot rust? Investeren is een kwaliteitsnestje is geen verkeerde keuze, want een goede boxspring gaat tot wel vijfentwintig jaar mee. In dit artikel: alles over een goed bed. Wat is het? En hoe kies je de juiste variant voor jouw wensen?

De mens slaapt gemiddeld eenderde deel (!) van zijn leven. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de mensen niet het juiste bed in de slaapkamer heeft en daardoor onvoldoende tot rust komt. Het matras biedt bijvoorbeeld niet de ondersteuning om te kunnen ontspannen. Pijnklachten en vermoeidheid zijn het gevolg - en op de lange termijn kan dit zelfs schadelijk zijn. Kortom: op een goed bed slaap je beter. In dit artikel lees je alles over de boxspring.

Kies voor een boxspring op maat

Een bed dat exact aansluit bij jouw wensen. Niet te hard, niet te zacht, op de juiste hoogte… Met een boxspring op maat kies je voor een gepersonaliseerd nestje. Je kunt in de basis kiezen voor een boxspring van 160x200 cm, gecombineerd met een onderstel (de box) en een topper. In de juiste samenstelling helpen deze elementen met het verbeteren van je nachtrust. Het voordeel van een boxspring is dus dat je er alle kanten mee op kunt. Zo weet je dus zeker dat je het bed krijgt waarop je optimaal tot rust kunt komen. Laat je vooral informeren over de mogelijkheden en ga bedden testen voor je een aankoop doet.

Boxsprings met mogelijkheden

Een boxspring is niet alleen geschikt om op te slapen. Vanuit je bed kijk je misschien tv of lees je een boek. Kies voor een exemplaar met elektrische bodem die je eenvoudig verstelt. Heb je een kleine slaapkamer? Dan is een onderstel met opbergruimte iets voor jou - van klep tot lades. Zo kun je in een kleine ruimte niet alleen zeer comfortabel slapen, maar realiseer je ook voldoende opbergruimte waar je je winterdekbed in kunt bewaren. Handig!

Een boxspring gaat vele jaren mee

Op een boxspring slaap je niet alleen beter omdat je lichaam beter ondersteunt wordt, maar je hebt er ook langer plezier van. Een boxspring kan tot wel vijfentwintig jaar (!) meegaan wanneer je deze goed onderhoudt. Dat betekent regelmatig luchten, je matras draaien en de topper af en toe wassen (indien mogelijk). Zo weet je zeker dat je heel lang plezier zult hebben van je aankoop!

Vorige
Vorige

Van aardetinten tot slimme gadgets: dit zijn de badkamertrends voor 2022

Volgende
Volgende

Lichtinspiratie: alles over LED inbouwspots in huis én de tuin