Van aardetinten tot slimme gadgets: dit zijn de badkamertrends voor 2022

Aardetinten in de badkamer, slimme kranen en spiegels met bewegingssensoren: ga jij je badkamer binnenkort verbouwen? Laat je inspireren door de badkamertrends van 2022.


Met het inrichten van je nieuwe badkamer kun je veel kanten op. Kies je voor een bad of inloopdouche? Eén waskom of liever twee? En hou je van een kleurrijke spa aan huis of heb je voorkeur voor een tijdloze oase van rust? Een badkamer kiezen doe je niet zo maar: het is een flinke uitgave, de kosten voor een badkamerrenovatie kunnen aardig oplopen. In dit artikel alles over de badkamertrends voor 2022.


Trend 1: Luxe in de badkamer


De luxe badkamer is al enige tijd bezig met een opmars en ook dit jaar is de spa in huis populair. In een nieuwe badkamer draait alles om de juiste kleuren(combinaties). Van natuurlijke materialen tot handgemaakte tegels. Aardetinten zijn momenteel hip, maar ook tijdloos doordat je er eindeloos mee kunt combineren. Wat dacht je van een groene wasbak als blikvanger?

Trend 2: Relaxen is het credo

Wanneer je voldoende ruimte in de badkamer hebt, kan een ligbad eigenlijk niet ontbreken. De manier om tot rust te komen na een lange (werk)dag en ideaal om te ontspannen. In een grote badkamer kun je kiezen voor één van de soorten vrijstaande baden. Wij kozen destijds voor een half vrijstaand exemplaar, die zijn iets compacter. Combineer met een losse kraan.

Trend 3: Slimme gadgets in de badkamer

Slimme gadgets zijn bezig met een opmars in de badkamer. Denk aan een spiegel met bewegingssensor die aan gaat als jij in de buurt komt. Het licht zorgt bovendien voor de benodigde warmte óp de spiegel, waardoor de spiegel niet meer beslaat. Handig! Een ander voorbeeld is een slimme badkamerkraan. Zodra je hand in de buurt van de kraan komt, springt de kraan direct aan. Net een hotel, toch?

Meer badkamerinspiratie opdoen? Bezoek dan een sanitairzaak als Megadump Tiel. Laat bijvoorbeeld een tekening maken van de ruimte, zodat je precies weet hoe jouw droombadkamer eruit komt te zien.

Vorige
Vorige

Warmte, zon en vakantie: zo help je kamerplanten de zomer door

Volgende
Volgende

Investeren in je slaapkamer: dit zijn de voordelen van een boxspring