Chique en stoer: laat je inspireren door deze mix van stijlen

Een luxe look met een stoere twist - industrieel chique is een woonstijl die steeds populairder wordt. Warme tinten, gecombineerd met leer en messing accessoires: je kunt er alle kanten mee op. In dit artikel lees je alles over een industrieel chique interieur.

Industrieel en chique lijken wat ver uit elkaar te liggen, maar de verschillen maken deze uitersten juist een goede combinatie. Met een industrieel interieur laat je de ruwe randjes van de woning naar voren komen. Denk hierbij aan de buizen die door je huis lopen, een bakstenenmuur die je laat voor wat het is of een doorleefde, betonnen vloer. Door de twee stijlen samen te voegen creëer je een verrassend interieur. 

Wat is industrieel chique?

Industrieel chique is het combineren van luxe en stoere elementen. Denk aan warme kleuren op de muur, een vloer die tot leven komt (zoals massief hout met knoesten of gevlinderd beton), een leren bank en goudkleurige accessoires. Combineer met een opvallende eyecatcher voor een stoere twist. Denk bijvoorbeeld aan een metalen dressoir of een industriële eettafel. Je kunt ook een lockerkast kopen om een statement te maken.

De juiste accessoires kiezen

Vind je het lastig om de juiste accessoires te kiezen? Balans is belangrijk, daarmee breng je de stijlen industrieel chique samen. Vier tips:

  • Kies voor goudkleurige elementen;


  • Werk met metalen, warme en donkere tinten;


  • Zorg dat je niet teveel gaat decoreren en werk minimalistisch;


  • Natuurlijke kleuren geven zowel een chique als stoere look.

Het kleurenpalet voor industrieel chique

Het kleurenpalet van een industrieel chique interieur bestaat vooral uit neutrale tinten. Denk hierbij aan tinten zoals, zwart, grijs, wit en beige. Met meubels kun je wat opvallendere kleuren toevoegen die passen bij de neutrale tinten. Ook is het een aanrader om met warme houttinten te werken. Dit kun je verwerken in de meubels en accessoires. Deze houttinten hoeven er niet perfect uit te zien, een doorleefde look is een welkome aanvulling. Werk met voldoende dag- en sfeerlicht. Dit geeft extra warmte in de woning. 

Hoe maak je het niet te stoer?

Ben je bang dat het interieur te stoer wordt voor jouw smaak? Kies voor meer chique items in het interieur. Denk aan lichte tinten, een fluwelen stoel of luxe vaas. Deze kleine aanpassingen hebben een groot effect op het totaalplaatje. Experimenteer!

Wat vind jij van de stijl industrieel chique?

Vorige
Vorige

Lekkage, tocht of warmteverlies? Laat je platte dak opnieuw bekleden

Volgende
Volgende

Een trampoline ingraven in de tuin? Zo doe je dat eenvoudig zelf