Een trampoline ingraven in de tuin? Zo doe je dat eenvoudig zelf

Trampolines zijn al jaren razend populair en gaan met een beetje geluk jaren mee. Plaats ‘m in een hoek van de tuin of kies ervoor om de trampoline in te graven. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel.

De trampoline is niet alleen geliefd bij mijn dochter en haar vriendjes - ook zelf spring ik er geregeld even op. Voor wij onze groene tuin gingen verbouwen, stond de trampoline los op het terras, met een veiligheidsnet er omheen. Trampolines vallen nogal op in de tuin, daarom hebben wij de keuze gemaakt om onze trampoline in te graven. Het kost even wat tijd en moeite, maar dan heb je ook wat.

Trampoline op of in de grond?

Wil je een trampoline kopen? In het zomerseizoen vind je deze nog weleens bij bouwmarkten of tuincentra, maar ook online zijn er zat mogelijkheden. Trampolines zijn er in allerlei soorten en maten. Als je de veiligheid van je kind zo goed mogelijk wilt waarborgen, kun je kiezen voor een trampoline met net. Zeker aan te raden als de trampoline hoog boven de grond staat. Doordat het net rondom de trampoline is bevestigd, voorkom je valpartijen tijdens het springen. Zorg bij het plaatsen van de trampoline voor genoeg ruimte rondom.

Trampoline ingraven


Er zijn speciale inbouwtrampolines op de markt. Deze hebben korte poten (of zijn geheel vlak). Wij hadden al een ‘gewone’ trampoline. Heb je niet zoveel ruimte in de tuin? Kies dan voor een vierkante of langwerpig exemplaar. Wij kozen voor een trampoline met een diameter van 244 cm. Omdat onze trampoline langere poten heeft dan een inbouwmodel, kostte het graven wat meer werk. Houd de lengte aan van de poten en graaf nooit recht naar beneden (instortgevaar!). De kuil mag een soort komvorm krijgen: het midden is een paar centimeter dieper. Bij een flinke regenbui komt al het water op de juiste plek terecht.

Heb je kleigrond in de tuin? Dan kun je problemen krijgen met de afwatering in de kuil. Kijk dan hoe je zelf een drainage kunt maken.

Trampoline in de grond plaatsen


Zorg dat de poten genoeg ondersteuning vinden op de grond en zorg dat deze klemt tussen de zijkanten van de kuil. Gebruik eventueel worteldoek voor je de trampoline gaat plaatsen. Als de poten stevig en waterpas in de kuil staan, kun je het springdoek spannen. Je kunt aan een kant beginnen, maar een andere optie is om dit kruislings te doen. Zo bouw je de spanning op het springdoek gelijkmatig op. Na het spannen kun je de beschermrand plaatsen. Deze wordt vaak geleverd in allerlei vrolijke kleuren, zoals blauw, groen of roze. Wil je de trampoline wat meer laten blenden met de rest van de tuin? Kies dan bijvoorbeeld voor een zwarte rand.

Heb jij ook een trampoline in de tuin?

Vorige
Vorige

Chique en stoer: laat je inspireren door deze mix van stijlen

Volgende
Volgende

Bouwdepot, overwaarde of spaargeld? Zo kun jij je verbouwing financieren