Van buitenverlichting tot overkapping: geef je tuin een upgrade

Vind jij het lastig om je tuin optimaal te benutten? Of wil jij je tuin een upgrade geven zodat je er deze zomer extra van kunt genieten? In dit blog geven we je een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat jouw tuin net wat meer sfeer en karakter krijgt.

Juiste verlichting

Veel mensen kiezen voor een enkele buitenlamp bij de achterdeur, of voor wat verlichting langs het tuinpad. Dat is jammer, want er is zoveel meer mogelijk! De juiste verlichting kan veel extra sfeer creëren. Leuk in de zomermaanden en praktisch wanneer het weer vroeg donker wordt.

Dimbare tuinverlichting

Wist je van het bestaan van dimbare tuinlampen? Zo stem je de verlichting af op je precieze wensen. Een compleet lichtplan voor buiten klinkt misschien wat overdreven, maar naast de basisverlichting zorgen sfeerlampen achterin de tuin voor een gevoel van diepte. Kies niet alleen voor licht van bovenaf of lampen op ooghoogte. Integreer bijvoorbeeld licht in de terrastegels of in de houten vlonders. Je zult zien dat het geheel hierdoor veel gezelliger wordt. Heb je bomen in de tuin? Plaats een grondspot of kies voor solar prikkers. Daarmee licht je bepaalde beplanting eenvoudig uit.

Overkapping

Wil je de hele zomer lekker droog zitten en genieten van de warme zomeravonden? Dan is het laten plaatsen van een veranda in je tuin een goed idee. Je behoudt het ruimtelijke gevoel, maar kunt tegelijkertijd overdekt genieten in je tuin. Houd je van een moderne stijl in je tuin? Dan kun je kiezen voor een aluminium veranda. In het geval je wel van wat karakter houdt, zou je ook voor een houten veranda kunnen kiezen.

Een overkapping is een absolute sfeermaker en aanwinst voor je tuin. Onder een veranda kun jij je naar hartenlust uitleven met aankleding, planten en kleuren. Maak zelf een mooie loungebank of ga je veranda beitsen.

Ben je op zoek naar inspiratie voor verschillende overkappingen? Kijk op: https://www.vankootentuinenbuitenleven.nl.

Nieuwe schutting

Wil je je tuin een (snelle) upgrade geven, kies dan voor het plaatsen van een nieuwe schutting. Succes gegarandeerd! Kies voor een materiaal dat bij je tuin past. Zo heb je schuttingen van grenen-, vuren- of hardhout, maar zijn er ook composiet schuttingen of groene schermen mogelijk. Overleg met je buren (als je die hebt). Met een beetje geluk kunnen jullie de kosten delen en samen genieten van een nieuwe schutting deze zomer.

Vorige
Vorige

Bouwdepot, overwaarde of spaargeld? Zo kun jij je verbouwing financieren

Volgende
Volgende

Van vakman tot afvalcontainer: drie tips om je verbouwing voor te bereiden