Van vakman tot afvalcontainer: drie tips om je verbouwing voor te bereiden

Verbouwen. Misschien heb je het weleens gedaan of ben je plannen aan het maken voor de renovatie van je woning. Blijf je in huis wonen? Heb je de juiste vakmensen geregeld? Hoeveel puin moet er afgevoerd worden? Met deze tips laat jij je verbouwing zo soepel mogelijk verlopen.

Een verbouwing kan een hoop stress en onrust met zich meebrengen. Bij het maken van plannen ben je vooral bezig met het resultaat, maar de weg ernaar toe is minstens zo belangrijk. Verbouwen is niet altijd gemakkelijk. Je moet geschikte vakmannen vinden óf zelf de handen uit de mouwen steken. Hoe bereid jij je voor op de verbouwing? Drie tips.

Breng je wensen in kaart

Heb je het idee dat je volgende week een nieuwe vloer met vloerverwarming in je woning wilt laten leggen? Dan ben je wellicht een beetje laat. Voor een dergelijke ingreep moet je goede voorbereidingen treffen. Dit doe je onder meer door goed over je wensen na te denken.

Wat wil je precies verbouwen? Op welke manier wil je dit doen? En hoe kan je het verbouwen zo makkelijk mogelijk maken? Kijk hierbij ook goed naar het bouwafval en ander puin waarmee je te maken krijgt. Ga je bijvoorbeeld een ander dak op je woning leggen? Dan moet je goed nadenken over dakgrind afvoeren. Ga je een nieuwe vloer in je woning laten leggen? Dan moet je goed nadenken over het afvoeren van je huidige vloer.

Huur een goede afvalcontainer

Bij elke verbouwing krijg je met afval te maken. Des te ingrijpender de verbouwing is, des te meer afval je af moet voeren. Om het afvoeren van dit afval zo makkelijk mogelijk voor jezelf te maken, zou je vooraf een goede afvalcontainer kunnen huren.

Kijk hiervoor naar de hoeveelheid afval, naar het soort afval en naar betaalbare partijen bij jou in de buurt. Het kan geen kwaad om bij meerdere partijen een offerte aan te vragen. Daarmee stel je jezelf in staat om een goede vergelijking te maken.

Denk aan het opbergen van je spullen

Tevens moet je rekening houden met het opbergen van bijvoorbeeld de meubels in je woning. Heb je een ruime schuur of garage? Dan kan je daar wellicht een hoop spullen kwijt. Bij gebrek aan ruimte is het mogelijk om uit te wijken naar een externe opslag, maar je kunt ook een opslagcontainer huren voor thuis. Net zo handig!

Heb jij nog tips voor het voorbereiden van je verbouwing?

Vorige
Vorige

Van buitenverlichting tot overkapping: geef je tuin een upgrade

Volgende
Volgende

Je huis een nieuwe look geven? Vergeet de trap niet!