Van hout tot kunststof: 3x weerbestendige tuinbanken

Een tuinbank is een verrijking voor je tuin of terras. En kies je voor een weerbestendige variant, dan kan deze het hele jaar door buiten blijven staan. Opslaan in de schuur of garage is dan verleden tijd. Ideaal! In dit artikel lees je welke opties er zijn, van hout tot kunststof.

Houten tuinbanken

Houten banken zijn klassiek en stijlvol, en ze zijn er in verschillende stijlen en afwerkingen. Tuinbanken online kopen? Teakhout is een ideale keuze voor buitenmeubilair omdat het van nature niet rot en uiterst duurzaam is. Het is ook tamelijk onderhoudsarm; je hoeft het alleen maar af en toe goed schoon te maken. Als je op zoek bent naar een meer rustieke uitstraling, zijn cederhout of eucalyptushout beide goede keuzes, omdat ze bestand zijn tegen rot en bederf. Niet alleen hebben ze een aantrekkelijk uiterlijk, maar ze bieden ook comfort en steun aan degenen die ervoor kiezen erop te zitten. Bovendien staat het materiaal hout bekend om zijn duurzaamheid en sterkte, waardoor je bankje vele jaren meegaat.

Metalen tuinbanken

Metalen banken kunnen net zo stijlvol zijn als houten, maar ze vergen na verloop van tijd meestal meer onderhoud omdat metaal kan roesten als het niet goed onderhouden wordt. Er zijn echter genoeg metalen banken op de markt die behandeld zijn met speciale coatings om water af te stoten, waardoor ze perfect zijn voor nattere klimaten of gebieden met veel regen. Bovendien zijn metalen banken licht van gewicht en dus gemakkelijk te verplaatsen als dat nodig is. Wel zo handig!

Kunststof tuinbanken

Last but not least zijn kunststof banken een andere optie als het gaat om weerbestendige tuinmeubelen. Ze zijn er in een reeks kleuren en stijlen, zodat je er een kunt vinden die perfect past bij de stijl van je tuin. Kunststof is ook licht en gemakkelijk te onderhouden - gewoon af en toe even afvegen met milde zeep en water - en het vervaagt of scheurt niet zoals andere materialen in barre weersomstandigheden. Voor welke look je ook gaat in je tuin, er zijn zeker genoeg weerbestendige tuinbanken van Doabuy verkrijgbaar die daar perfect bij passen. Met zoveel opties die tegenwoordig beschikbaar zijn, is het vinden van de perfecte tuinbank voor buiten nog nooit zo eenvoudig geweest.

Welk type bank heeft jouw voorkeur?

Vorige
Vorige

(Last minute) op vakantie? Vijf tips om je woning goed achter te laten

Volgende
Volgende

Een mooie vloer maakt het verschil in je interieur: zo kies je