Een mooie vloer maakt het verschil in je interieur: zo kies je

Bij de (her)inrichting van jouw woning komt er een hoop op je af. Wil je de muren verven of behangen? Welke meubels vind je mooi? Minstens zo belangrijk is de vloer: een absolute sfeermaker in huis. Maar welke vloer kies je? Hier kun je op letten.

Vloeren kunnen het verschil maken in huis. Met een groot aantal verschillende vloeren is er voor iedere interieurstijl wel een oplossing te vinden. Je wilt een vloer die niet alleen qua looks past bij de rest van je woning, maar ook een vloer die de juiste eigenschappen heeft voor jouw woonwensen. Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij.

Kijk naar je interieur én de stijl van je huis

Bij de vloeren is het van belang dat je eerst bekijkt welke sfeer je jouw woning wilt geven. Bij een modern interieur heb je immers andere mogelijkheden dan wanneer je een landelijk interieur hebt. Door vooraf goed naar de stijl te kijken, vallen er al vloeren af. Een nieuwe vloer kopen doe je niet door uitsluitend naar de gemakken te kijken, maar ook door andere factoren uit de omgeving mee te nemen. Jouw vloer zal hierdoor te allen tijde bij jouw interieur passen en de woning de gewenste uitstraling geven.

De soorten vloeren en specificaties

PVC vloeren zijn een van de meest voorkomende vloeren in woningen. Dit komt mede doordat de vloer eenvoudig is in onderhoud. Krassen zijn niet snel zichtbaar. Doordat de vloer makkelijk te leggen is, kun je er hoogstwaarschijnlijk zelf mee aan de slag en hoef je geen vakman in te huren. Scheelt weer geld! Naast de PVC vloer zijn ook laminaat, hout en tegels geschikte keuzes. Door vooraf goed naar de specificaties te kijken van de verschillende vloertypes weet je zeker dat je een vloer krijgt waar je jouw woning mee kunt verrijken.

De juiste kleur

Als laatste kijk je ook nog naar de kleuren waarin de vloer leverbaar is. Iedere kleur zorgt voor een andere uitstraling en kan ook weer helpen bij het tot een geheel maken van jouw interieur. Als je te maken hebt met kleinere ruimtes kan het aan te raden zijn om voor lichtere kleuren te kijken. Deze maken jouw woning namelijk optisch groter. De donkere kleuren hebben het tegenovergestelde effect. Dit kan de knusse sfeer terugbrengen in een grote woonkamer of andere ruimte. Iedere kleur zal daarom ook weer een geheel andere uitstraling geven en met de juiste keuze maak je het verschil in huis.

Vorige
Vorige

Van hout tot kunststof: 3x weerbestendige tuinbanken

Volgende
Volgende

Van koudschuim tot pocketvering: wat is het beste matras bij rugklachten?