Zo creëer je meer privacy met hout beton tuinschermen

Ben je trotse bezitter van een tuin, dan is een beetje privacy wel prettig. Wil jij je tuin direct afkaderen, dan is een schutting de meest snelle én makkelijke oplossing. Met een enorme keus uit soorten en materialen kun je de schutting helemaal aanpassen aan jouw wensen. Maar waar moet je allemaal op letten?

Privacy en toch voldoende groen

Tuinschermen en groen gaan heel goed samen. Met een schutting creëer je niet alleen voldoende privacy, je kunt deze ook gebruiken om bijvoorbeeld klimplanten tegenop te laten groeien. Doe dat niet alleen in de tuin, maar ook daar buiten. Kies bijvoorbeeld voor zonnebloemen en bind deze aan de schutting. Ook hedera (klimop) is hiervoor heel geschikt.

Praktisch en duurzaam: hout beton schutting

Ga je op zoek naar een mooie schutting dan is er een legio aan mogelijkheden. Je kunt er daarom ook voor kiezen om een deel van de tuin te voorzien van lagere schermen, bijvoorbeeld de voorkant van het huis, terwijl je aan de achterkant voor een hoge hout beton schutting kiest. De hout beton schutting is ideaal als omheining: wanneer deze goed wordt geplaatst en de palen in beton worden gegoten, heb je er tientallen jaren geen omkijken meer naar. Zijn de schuttingen oud? Dan schroef je er eenvoudig nieuwe exemplaren tussen. Ook mooi: omheen je tuin met een natuurlijke schutting.

Materiaalkeuze

Hoogwaardige kwaliteit is wat je nodig hebt om jarenlang te kunnen genieten van een omheinde buitenruimte. Kies je voor grenen, douglas of een ander soort hout? Of gaat jouw voorkeur naar een schutting van kunststof of composiet? Zorg er daarom voor dat je goed voor ogen hebt wat er allemaal mogelijk is en wat de eigenschappen van de materialen zijn, zodat je op basis hiervan een goede keuze maakt. Ook kun je de kleur meenemen in jouw zoektocht. Deze kleur zorgt er uiteindelijk voor dat jouw tuin tot een mooi geheel wordt gebracht en jij kunt genieten van de gewenste uitstraling.

Vorige
Vorige

Hypotheek oversluiten of niet? Zo maak je een keuze voor jouw situatie

Volgende
Volgende

Van sfeermaker tot praktische raamdecoratie: alles over het rolgordijn