Van sfeermaker tot praktische raamdecoratie: alles over het rolgordijn

Een nieuwe bank, ander vloerkleed en bijpassende accessoires: vaak zijn deze elementen het meest belangrijk wanneer je kijkt naar een interieur. Maar wat hang je voor de ramen? Een rolgordijn als raamdecoratie kan een groot verschil brengen in de sfeer van een ruimte. In dit artikel: alles over het rolgordijn.



De sfeer als belangrijk uitgangspunt

Bij raamdecoratie kijk je als eerste naar de gewenste sfeer en het doel van de raamdecoratie. Je woonkamer wil je misschien gezellig aankleden en inkijk beperken, terwijl je in de slaapkamer vooral verduistering wenst. Het doel van de raamdecoratie is een handige eerste stap. Kijk ook vooral wat je mooi vindt en welke kleuren je prefereert. Neem kleurstaaltjes mee van verf of behang zodat je de raamdecoratie daarop kunt afstemmen. Zo ontstaat er een geheel in de woning.

Materiaalsoorten bij een rolgordijn op maat

Een van de opties die je hebt, is een rolgordijn op maat. Een rolgordijn kan in veel verschillende ruimtes tot zijn recht komen. Dit komt mede doordat het rolgordijn voor zowel verduistering als meer lichtinval kan zorgen. Je bepaalt zelf hoe ver je jouw gordijnen dicht doet. Ook het materiaal kan voor meer of minder lichtinval zorgen. Door voor een dikker materiaal te kiezen, kunnen de rolgordijnen jouw slaapkamer volledig donker maken, zodat je beter slaapt.

Hier kun je dus ook altijd een goede vergelijking mee maken, zodat je goed voor ogen hebt welke rolgordijnen in welke ruimte geplaatst kunnen worden en je snel met de andere keuzes aan de slag kunt. Wil je rolgordijnen enkel sfeerverhogend gebruiken? Dan kun je ook voor linnen varianten of een bamboe rolgordijn kiezen.

De juiste maten doorgeven bij de professional

Bij een rolgordijn op maat is het belangrijk dat je alle opties zo goed mogelijk met elkaar vergelijkt. Hierbij let je ook weer op de kleuren die je nodig hebt. Ook zorg je ervoor dat jouw rolgordijnen volledig aansluiten bij de ramen en kozijnen. Kies je voor raamdecoratie op het kozijn of tussen het kozijn? Volg de meetinstructies (online te vinden) en bepaal de maat van jouw rolgordijn. Kom je er niet uit? Laat je adviseren. En ben je handig, dan kun je ook voor kant-en-klare rolgordijnen kiezen en deze zelf op maat maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Vorige
Vorige

Zo creëer je meer privacy met hout beton tuinschermen

Volgende
Volgende

4x slimme manieren om posters op te hangen zonder gaten te boren