4x slimme manieren om posters op te hangen zonder gaten te boren

Wil jij aan de slag met je een gallerywall maken, maar boor je liever geen gaatjes in de muur? Gelukkig zijn er voldoende alternatieven om posters, lijsten en andere mooie vondsten aan de muur te hangen zonder deze te beschadigen. In dit artikel vind je vier manieren om dat te doen.

Afhankelijk van de wensen voor je gallerywall kun je naar hartenlust combineren. Losse posters, lijstjes, souvenirs en tekeningen: alles kun je erop kwijt. Prints scoor je bijvoorbeeld via Gallerix. Ik werk graag met posterlatjes: daarmee wissel je eenvoudig van inhoud en je hebt alleen een punaise of een klein spijkertje nodig. Andere opties:

1. Kneedlijm

Kneedlijm is een goede optie als je posters zonder lijst wilt ophangen zonder de wanden te beschadigen én zonder te boren. Er zijn zogenoemde poster buddies op de markt: kleine, vierkante stukjes kneedlijm. Even kneden tussen je vingers om de plakkers warm te maken, daarna plak je deze op de muur en druk je de hoeken van je poster of art print erin. De kneedlijm is ook makkelijk te verwijderen. Ideaal!

2. Magnetisch ophangsysteem

Een andere optie waar je gebruik van kunt maken bij het ophangen van een poster is een magnetisch ophangsysteem. Zo’n magneet bestaat uit een bolvormige schijf aan de onderzijde, de magneet zit aan de bovenkant. Schuif de poster tussen de magneet en het schijfje, waarna je deze met stickers op de wand kunt plakken.

3. Dubbelzijdige plakband

Een good old optie bij het ophangen van posters is dubbelzijdig plakband. De ene kant plak je op de poster, terwijl de andere zijde op de wand komt. Op deze manier zal het weinig tot geen schade achterlaten nadat je de poster van de muur haalt. Ga wel altijd voorzichtig te werk. Vooral bij gladde wanden is het een goed idee om dubbelzijdige plakband toe te passen.

4. Magic Tape

Ook Magic Tape kan gebruikt worden voor het ophangen van posters als je de muren niet wilt beschadigen. Dit is een goede manier aangezien het zo goed als niet zichtbaar is op veel oppervlakken, terwijl het niet plakkerig lijkt wanneer je het aanbrengt op posters. Je kunt met Magic Tape posters eenvoudig opplakken en deze vervolgens ook weer verwijderen zonder schade aan te richten aan het oppervlak of de poster zelf.

Vorige
Vorige

Van sfeermaker tot praktische raamdecoratie: alles over het rolgordijn

Volgende
Volgende

Van kokosmat tot droogloper: kies de juiste buitenmat met deze vier tips