Zo voeg je design elementen toe aan je huis (en dat hoeft niet duur te zijn)

Wil jij jouw huiskamer personaliseren met design? Je bladert vast wel eens door interieurtijdschriften of doet online inspiratie op. Droom jij ook van een mooie woonkamer wilt met een design kapstok, strakke bank en een stijlvolle eettafel? In dit artikel vind je enkele tips, zodat je jouw huiskamer als een echte designer kunt inrichten.

Ga voor een echte eyecatcher

Kies voor een echte eyecatcher in huis, zoals een design eettafel die net even wat anders dan anders is. Je kunt ook kiezen voor een aparte kast, een opvallende kroonluchter of een grote opvallende spiegel. Het belangrijkste is dat jij het item mooi vindt! Houd verkoopgroepen op Facebook in de gaten en sla zoekopdrachten op in de Marktplaats-app. Zo heb ik na een halfjaar speuren een vintage marmeren eettafel op de kop getikt voor nog geen honderd euro.

Gebruik natuurlijke elementen

Door natuurlijke elementen toe te voegen, geef je de ruimte allure. Maak bijvoorbeeld gebruik van (droog)bloemen of grote planten en kies voor een opvallende plant die net naast het raam wordt geplaatst. Het licht zal de grootte van de plant extra benadrukken. Kies voor een wat subtielere plant voor op tafel, zoals een mooie orchidee of plaats kleine vaasjes droogbloemen naast elkaar. Ook leuk: zelf een kunstwerk van droogbloemen maken.

Hang kunst op

Maak van je eetkamer een echte design eetkamer door kunst aan de muur op te hangen. Kies voor een kunstwerk dat het beste past bij jouw stijl en smaak. Je kunt jouw kunstwerk het beste in het midden van een witte muur hangen, zodat deze goed tot zijn recht komt. Om het kunstwerk extra uit te lichten, kun je er ook een spotje boven en onder plaatsen. Zo wordt het oog er ook in de avonden extra naartoe getrokken. En het staat ook nog eens luxe.

Maak een statement

Maak een statement in je woning en zet bijvoorbeeld een meubelstuk op een meer prominente plaats. Koop een design fauteuil en zet deze in het midden van de kamer. Je kunt hem ook direct naast de bank plaatsen. Door te kiezen voor een design fauteuil, heb je ook nog eens een echte eyecatcher te pakken. Of kies voor een hangstoel.

Heb jij nog tips? Deel ze in de comments!

Vorige
Vorige

Ronde eettafel: wil jij deze woontrend ook in je interieur?

Volgende
Volgende

Ga je verhuizen? Zo creëer je zelf een mooie nieuwe woonkamer