Ronde eettafel: wil jij deze woontrend ook in je interieur?

De eettafel is een van de belangrijkste meubelstukken in de woonkamer. Hieraan wordt gegeten, gedronken en gekletst. Momenteel helemaal hip: een ronde eettafel. Wat zijn redenen om hiervoor te kiezen én hoe zorg je voor de mooiste look met een ronde tafel?

Met alleen de ronde eettafel ben je er nog niet, je hebt natuurlijk ook de juiste items nodig ter decoratie van de tafel! Als je een nieuwe tafel in huis haalt, is het tof om meteen voor een grotere upgrade te zorgen. Wellicht wil je wel eens nieuw serviesgoed in huis halen. Of ander bestek. Hoe zit het met de bescherming van de tafel? Ga op zoek naar een leuk rond tafelkleed. Aangezien de ronde tafel vandaag de dag zo populair is, heb je lekker veel kleden om uit te kiezen. Denk aan een klassieke look, met een tafelkleed in een bloemenprint of een thema passend bij een specifiek seizoen. Een moderner kleed kent bijvoorbeeld een eenvoudige kleur, zoals crème of grijs. Tafelzeil is tevens handig voor de bescherming van de tafel, met een tijdloze, transparante look.

Ronde eettafel: gezellig en sfeervol

De reden dat de ronde eettafel zo trendy is? De tafel zorgt voor zachtheid en sfeer. Een klassiekere tafel, met een vierkante of rechthoekige vorm, is statiger en traditioneler. Een ronde tafel is daarentegen speelser, sierlijker en sfeervoller. Dit vormt voor veel mensen de reden om voor dit type tafel te kiezen. Aangezien de ronde tafel geen puntige hoeken heeft, oogt de tafel een stukje vriendelijker. Het maakt tevens dat de tafel in een ronde vorm goed bij een modern interieur past. Dit is absoluut een eigentijds meubelstuk!

Ruimte ‘breken’

Kijk eens rond in je woonkamer: de kans is groot dat je hier met name vierkante en rechthoekige vormen voorbij ziet komen. Dit is nu eenmaal de vorm waar veel meubels en andere interieurspullen uit bestaan. Kies je ook voor een tafel in die vorm? Dan is dit nog een object met een rechthoekige look. Een ronde tafel kan een kamer juist wat meer opbreken, aangezien de vorm verschilt. Het maakt je interieur specialer.

Meer zitplaatsen aan een ronde tafel

Bij een vierkante of rechthoekige eettafel is het beschikbare aantal zitplaatsen vastgesteld: met de hoeken van de tafel is dit duidelijk bepaald. Bij een ronde eettafel heb je juist wat meer vrijheid in het creëren van meerdere zitplaatsen. Je hoeft immers geen rekening te houden met de hoeken! Komen er eens een keer meer mensen dineren dan gebruikelijk het geval is? Je schuift er met gemak een paar stoelen bij. Er bestaan zelfs uitschuifbare ronde tafels, om nog wat meer ruimte te bieden.

Wat vind jij van een ronde tafel in huis?

Vorige
Vorige

Wil je een beetje vrolijkheid in de keuken? Kies voor (extra) kleur!

Volgende
Volgende

Zo voeg je design elementen toe aan je huis (en dat hoeft niet duur te zijn)