Goede voornemens: 5x hippe en stijlvolle opbergers

In 2018 werden ze plotsklaps reuzepopulair: vouwkratten. We hebben er allemaal wel een in de berging staan, maar doorgaans zijn deze niet zo interieurproof als de pastelkleurige exemplaren die vooral op social media een ware rage ontketenden. Ook dit jaar blijft het kratje een graag geziene gast. En als je de juiste maat kiest, past er een hoop (speelgoed) in.

Ik vond destijds dit exemplaar bij Albert Heijn en de vragen daarover bleven maar binnenstromen. Voor dit blog selecteerde ik een aantal mooie alternatieven.

sevencouches-kratje.jpg

De vouwkratten van Ay-Kasa genieten misschien wel de meeste bekendheid. Op Instagram verscheen het ene na het andere interieurplaatje met een zachtroze of mintgroene opberger. Multi-inzetbaar en verkrijgbaar in verschillende maten. Voor de grootste (20 liter) - formaat fietskrat - betaal je zo’n €26,95. De mini (4 liter) en de midi (15 liter) kosten €8,95 en €14,95.

Het grootste krat van Ay-Kasa kost €26,95

Het grootste krat van Ay-Kasa kost €26,95

Hema maakte drie varianten: een gele, roze en groene. Let wel: deze kun je niet opvouwen. Uiteraard wel stapelbaar. De prijs is heel vriendelijk: voor €7 neem je er eentje mee naar huis.

Geel krat van Hema

Geel krat van Hema

Groen krat van Hema

Groen krat van Hema


In de webshop van Blokker vind je dit grijsgroene exemplaar. Voor €20 heb je een krat met een inhoud van 40 liter - een stuk groter dan die van Ay-Kasa. De prijs: €20. Het krat met het ruitmotief scoor je ook bij Blokker (€17,50).

Krat ‘seagrass’ is te koop bij Blokker

Krat ‘seagrass’ is te koop bij Blokker

Krat ‘fastrider’, ook te koop via Blokker

Krat ‘fastrider’, ook te koop via Blokker

Geen krat maar wel het vermelden waard is deze opbergbox van Kwantum. Leverbaar met deksel (handig!) en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Voor €5 kun je die niet laten liggen, toch?

Opbergbox Roze €5

Opbergbox Roze €5

Opbergbox Groen €5

Opbergbox Groen €5