Rustgevend, tropisch en modern: drie tuintrends voor 2018

Enkele jaren gelegen vervaagde de grens tussen binnen- en buitenleven. De tuin werd onderdeel van het interieur. Komend seizoen voeren industriële en exotische invloeden de boventoon.

1. Exotisch oord
Deze zomer halen we de tropische sferen naar onze achtertuin. Materialen als hout en rotan in combinatie met mooie, etnische stoffen en prints. Doe eens gek en plant een paar palmen die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Of kies voor olijfbomen om een mediterraanse look te creëren. Een mooie hangstoel mag natuurlijk niet ontbreken. 

Rustgevend, tropisch en modern: drie tuintrends voor 2018
Rustgevend, tropisch en modern: drie tuintrends voor 2018
Rustgevend, tropisch en modern: drie tuintrends voor 2018

2. Industriële look
Teak- of steigerhouten meubelen, betongaas met klimop, een zwart gebeitste schutting en een (roestige) buitenhaard: ga voor stoer! Metalen potten en grote planten zijn een prima aanvulling. Of wat dacht je van een buitenkleed gemaakt van - ja echt - oude fietsbanden? Ze bestaan!

Rustgevend, tropisch en modern: drie tuintrends voor 2018
Rustgevend, tropisch en modern: drie tuintrends voor 2018
Rustgevend, tropisch en modern: drie tuintrends voor 2018

3. Modern
De populariteit van de moderne stijl lijkt nog altijd niet tanende. Strakke lijnen zijn kenmerkend voor deze trend. Veel tuinmeubelen zijn tegenwoordig haast net zo comfortabel als die voor binnenshuis. Denk aan kuipstoelen of een mooie tuinbank. Qua beplanting zijn de buxus en de taxus heel geschikt. Een mooie veranda mag bij niet ontbreken! 
 

Rustgevend, tropisch en modern: drie tuintrends voor 2018
Rustgevend, tropisch en modern: drie tuintrends voor 2018
Rustgevend, tropisch en modern: drie tuintrends voor 2018

Welke trend is jouw favoriet?

Inspiratie: fonQ | Beeld: Pinterest en fonQ