5x Haarlemse conceptstores met duurzame kerstcadeaus

Op zoek naar een mooi en duurzaam cadeau voor de feestmaand? Online slaan we massaal onze slag in aanloop naar december, maar de lokale ondernemer maak je nog gelukkiger met je bezoek. Haarlem telt een hoop bekende en minder bekende pareltjes met fairtrade assortiment. sevencouches selecteerde er vijf.

1. Petit Depot
o.a. vintage en brocante, babykleding, woonaccessoires

Ietwat verscholen aan de Haarlemse Breestraat ligt het kleine pakhuis van Petit Depot. Atelier, winkel en werkplek van drie creatieven met verschillende achtergronden. Petit Depot is een verzameling van vintage vondsten, handgemaakte sieraden en gebreide babykleding. Met liefde gemaakt moois, aldus de drijvende krachten achter Petit Depot, en dat merk je. Aanrader!

IMG_6589.jpg
IMG_6534.jpg
IMG_6560.jpg
IMG_6549.jpg
IMG_6563.jpg

Petit Depot vind je op de Breestraat 25 in Haarlem.

2. NYHAVN
o.a. servies, woonaccessoires, bekende en onbekende merken

Duurzaam en fairtrade zijn de belangrijkste pijlers van deze prachtige winkel aan de Koningstraat in de binnenstad. De naam is Deens (vrij vertaald: nieuwe haven). Naast gevestigde merken verkoopt deze conceptstore werk van jonge ontwerpers. Woonaccessoires, fair fashion, tweedehands meubels in verschillende stijlen, maar allemaal met een verhaal. 

IMG_6374.jpg
IMG_6377.jpg
IMG_6419.jpg
IMG_6434.jpg
IMG_6390.jpg

Conceptstore NYHAVN vind je op de Koningstraat 15 in Haarlem.

3. Ekster & Jay
o.a. Scandinavische home accessoires, prints en kaarten, verlichting

Originele woonaccessoires vind je bij Ekster & Jay. De meeste items zijn afkomstig uit Scandinavië omdat ze volgens eigenaar Paul ‘puur, minimalistisch en duurzaam zijn’. Naast items van merken als Normann Copenhagen en Marimekko vind je bij Ekster & Jay ook producten van Nederlandse bodem. 

IMG_6485.jpg
IMG_6494.jpg
IMG_6473.jpg
IMG_6515.jpg
IMG_6500.jpg

Eskter & Jay vind je op de Gierstraat 10 in Haarlem.

4. Mixed World
o.a. (oosterse) woonaccessoires, verlichting, servies

Het assortiment van Mixed World komt, zoals de naam al doet vermoeden, van heinde en verre. Oosterse invloeden domineren, het gros is handgemaakt. Keramieken schalen, Marokkaanse lampen, kleurrijke dromenvangers en houten bijzettafels: een feestje om hier te winkelen.

IMG_6605.jpg
IMG_6649.jpg
IMG_6640.jpg
IMG_6617.jpg
IMG_6636.jpg

Mixed World vind je op de Kleine Houtstraat 19 in Haarlem.

5. Vintage Curators
o.a. vintage items, unieke ontwerpen, 'groene' kleding

Artistieke vintage items, duurzame rompers van biologische katoen en eigen ontwerpen van de mooiste stoffen: bij Vintage Curators slaag je zonder twijfel als je op zoek bent naar een unieke jurk of jasje. Eigenaresse Marije verkoopt niet alleen haar eigen creaties, maar herstelt ook vintage kledingstukken. Ze werkt graag met zogenoemde stockstoffen van ontwerpers als Dries van Noten die ze twee keer per jaar koopt. 

IMG_6692.jpg
IMG_6771.jpg
IMG_6716.jpg
IMG_6707.jpg
IMG_6787.jpg

Vintage Curators vind je op de Kleine Houtstraat 20 in Haarlem.