Wat kost een visgraat vloer? Dit zijn de verschillen tussen hout, laminaat en pvc

Elegant, chique en tijdloos: de visgraat vloer is razend populair. Je kunt een visgraatvloer combineren met een modern interieur, maar hij past ook erg goed bij een klassieke woonstijl. Maar wat kost een visgraat vloer? En wat zijn de prijsverschillen tussen een visgraat vloer van hout, laminaat of pvc? Een overzicht.

Bij een visgraat vloer worden de planken of stroken niet horizontaal of verticaal gelegd, maar schuin tegen elkaar aan geplaatst (in de vorm van een v). Dit type vloer is leverbaar in verschillende soorten, kleuren en materialen. Elke vloer heeft zijn eigenschappen én prijskaartje.

Kosten visgraat vloer van pvc

De kosten voor een vloer verschillen per woning. Het leggen van de vloer is afhankelijk van de afmetingen van de vloer. De kosten voor een visgraat PVC vloer liggen gemiddeld tussen de dertig en zeventig euro per vierkante meter. PVC heeft naast een mooie uitstraling, ook nog andere voordelen. Zo kan een visgraat vloer van PVC goed op vloerverwarming gelegd worden. Dit komt omdat de warmte makkelijk door PVC heen gaat. Hierdoor is vloerverwarming efficiënt en bespaar je op de energiekosten.

Daarnaast zorgt een PVC vloer ook voor een geluiddemping. Als je bijvoorbeeld in een tussenwoning woont, kan het wenselijk zijn om zo min mogelijk geluid te produceren met het lopen over de vloer. Hierdoor kan een visgraat PVC vloer perfect zijn voor je woning!

bureau met gouden draadstoel op visgraat vloer

Kosten visgraat vloer van laminaat

Een veelgemaakte keuze in Nederland is het leggen van een visgraat laminaat vloer. Een visgraat laminaat vloer kan een goede keuze zijn als je bijvoorbeeld een houten vloer wil, maar niet de hoge kosten wil dragen. De prijs voor een visgraat laminaat vloer ligt tussen de 25 en zestig euro per vierkante meter. Hierdoor bespaar je veel kosten ten opzichte van een houten vloer. Een dergelijke laminaatvloer heeft echter wel de uitstraling van een mooie houten vloer!

Ga jij een nieuwe visgraat vloer leggen in je woning? Zorg er dan voor dat je een kijkje neemt op Floer.nl. Hier vindt je alles wat je nodig hebt om een mooie visgraat vloer te leggen.

Kosten visgraat vloer van massief hout

Veel mensen kiezen voor een houten vloer, maar de laatste jaren is de (massief) houten vloer minder populair. Dit heeft er mee te maken dat de kosten voor een massief houten vloer hoger liggen dan PVC of laminaat. Een massief houten vloer kost gemiddeld tussen de veertig en tachtig euro per vierkante meter. Dit is afhankelijk van het type hout dat gebruikt wordt. Daarnaast heb je voor een houten vloer ook de keuze tussen dikke of dunne planken.

Bij een visgraat vloer wordt vaak gekozen voor dunne planken. Op die manier komt het visgraat effect nog beter tot zijn recht.

visgraat vloer van eiken

De voordelen van een visgraat vloer

In eerste instantie wordt een visgraat vloer vaak gelegd omdat het patroon erg leuk is. Net even anders dan de standaard vloer van hout(look). Ook het tijdloze karakter van deze vloer maakt ‘m populair. Ook belangrijk: de vloer is multi-inzetbaar en makkelijk te combineren met een modern interieur of klassieke woonstijl. Ook wanneer je van Scandinavische invloeden houdt of de Japandi-stijl prefereert is visgraat een goede keuze.

Qua looks heeft de visgraat vloer een elegante uitstraling en is het een echte sfeermaker. Je kunt er altijd voor kiezen om een visgraat vloer zelf te leggen. Ga je voor laminaat? Dan kun je de vloer na het leggen altijd weer weghalen als je er niet tevreden mee bent. De kans is echter enorm groot dat de vloer wel degelijk bevalt!

Wat vind jij van de visgraat vloer?

Vorige
Vorige

Tv wegwerken? Vier ideeën om de televisie te stylen in je interieur

Volgende
Volgende

6x broodnodige essentials voor jouw ideale thuiswerkplek