Badkamer renovatie: dit kun je doen met €1.000

Droom je van een badkamer renovatie maar heb je geen geld voor een grondige make-over? Met een beetje creativiteit kom je een heel eind! sevencouches verzamelde vier opties om je basic badkamer om te toveren tot spa aan huis. Het budget: maximaal €1.000. Lees je mee?

Badkamer inspiratie: wat kies je?

Nieuwe tegels, een douchecabine, een andere vloer en fris sanitair: een volledige badkamerverbouwing loopt vaak aardig in de papieren. Gemiddeld kost een nieuwe badkamer zo’n €12.000 tot €20.000. Een badkamer make-over kun je zo duur maken als je zelf wilt, het is maar net welke keuzes je maakt. Wij kozen er tijdens onze verbouwing voor om een hele nieuwe badkamer te bouwen. Naast materiaalkosten waren we ook een hoop geld kwijt aan uren voor de vakmannen die bij ons werkten. Ben je handig, dan kun je al een hoop kosten besparen als je de badkamer een update gaat geven.

Badkamer verbouwen met een klein budget

Het plannen van een badkamer make-over begint met het concept. Wat zijn je precieze wensen? Breng die in kaart. Wanneer je beperkt budget hebt, is het handig om een prioriteitenlijstje te maken. Waar word je het meest blij van? Die prachtige spiegel met verlichting? Dat authentieke badkamermeubel? Handgemaakte tegeltjes? Of kies je toch voor die luxe regendouche? Speur het wereldwijde web af naar producten die je mooi vindt en verzamel verschillende opties in diverse prijsklassen. Zo heb je later nog wat te kiezen!

badkamer met microcement op de muur

Optie 1: Nieuwe badkamer kraan

Verruil je chromen kranen voor mat zwarte varianten of kies voor messing. Vervang bijvoorbeeld de kraan bij de wastafel en kies voor eenzelfde uitvoering in de douche. Nieuwe kranen geven het geheel direct een andere sfeer. De gemiddelde kosten voor een nieuwe wastafelkraan en een bijpassende doucheset: tussen de €800 en de €1.000.

Optie 2: Een regendouche

Het ultieme luxegevoel ervaar je eenvoudig onder een regendouche. Er zijn varianten die ingebouwd worden, maar regendouches kun je ook aan de muur bevestigen. Let op! Check voor je een regendouche koopt of je warmwaterproductie geschikt is. Een regendouche vraagt per minuut vaak meer water dan een normale douchekop. De gemiddelde kosten voor een luxe regendouche: tussen de €250 en de €1.000.

inloopdouche met regendouche

Optie 3: Andere accessoires

Een hoogpolige badmat, mooie zeeppompjes, een spiegel met verlichting en een nieuwe set handdoeken: voor duizend euro kleed jij je badkamer helemaal opnieuw aan. Kies voor andere greepjes op je wasmeubel, vervang een waskom of koop een nieuwe badkamerkast. De gemiddelde kosten zijn afhankelijk van de grootte van je badkamer en de zaken die je wilt vervangen. Je kunt voor een paar tientjes klaar zijn of het volledige budget besteden.

Optie 4: Vervang je badmeubel

Badmeubels zijn er in heel veel verschillen vormen, soorten en maten. Je kunt een bestaand model kiezen of een sidetable omtoveren tot wasmeubel, zoals ik zelf heb gedaan. Online scoorde ik een oud, houten dressoir waar ik een waskom op liet plaatsen.

Voor het dressoir heb ik zo’n €500 betaald. Met de waskom, de nieuwe kraan en alle andere benodigdheden voor installatie kwam het totaal nog onder de €1.000.

badkamer met oud wasmeubel

Zo zie je maar: je hoeft geen complete verbouwing te financieren om je badkamer een update te geven. Heb jij nog tips? Deel ze in de comments!


Meer inspiratie:

Vorige
Vorige

Zagen, boren en schilderen: dit zijn mijn populairste DIY-projecten

Volgende
Volgende

Van doorsnee gezinshuis naar lichte droomwoning (voor- en na)