Van keukenkast tot fotolijst: zo voeg je meer hout toe aan je interieur

Of je nu een industriële woonstijl hebt of droomt van een Scandinavisch interieur: hout mag eigenlijk niet ontbreken. In dit artikel lees je hoe je hout (subtiel) toevoegt aan je interieur.

Hout is een van de makkelijkste materialen om in je interieur te verwerken. Een enorm scala aan kleur, textuur en vorm maakt dat hout met elke woonstijl te combineren is. Daarnaast is het een duurzame, natuurlijke materiaalsoort. Hout geeft direct sfeer aan een ruimte én is tijdloos. Wil jij (meer) hout toevoegen aan je interieur? sevencouches verzamelde vijf tips.

  1. Houten keuken

Door te kiezen voor een houten keuken voeg je een statement piece toe aan je woonkamer. Een houten keuken valt op zonder te overheersen. Kies voor frontjes van fineer met een echt houten toplaag voor een robuust effect. Liever massief hout? Houd er rekening mee dat het hout kan gaan werken, zeker in combinatie met water. Wij kozen destijds voor een keuken met een eikenhouten toplaag. Blijft mooi!

houten keuken met blad van composiet

2. Hout(look) op de vloer

Visgraat, pvc, vinyl of massief: kies voor hout(look) op de vloer geef je slaapkamer of werkplek een make-over. Een houtlook vloer is passend binnen elk budget en makkelijk te onderhouden. Ook fijn: een houten vloer is ideaal met kinderen of huisdieren, omdat je er niet alles op ziet. Net als bij de keukenfrontjes heb je de optie om te kiezen voor een vloer met houten toplaag. Bijna niet van massief te onderscheiden.

3. Hout op de muur

Hartstikke hip op dit moment: houten panelen op de wand. Staat niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor een betere akoestiek in de ruimte. Liever een subtielere look? Dan kun je zelf een houten lambrisering maken.

dressoir achter de eettafel

4. Meubels van hout

Een dressoir, eettafel of krukje: combineer houten meubels met bestaande interieurstukken. Scoor tweedehands pareltjes of shop (online) bij merken als Kave Home, die een prachtige collectie houten meubelen heeft. Combineer houten eetkamerstoelen met een marmeren tafel voor een fijne boho look of combineer met staal als je van industrieel houdt.

5. Houten accessoires

Woonaccessoires met houten accenten domineren menig collectie momenteel. Hout is hip! Door houten accessoires toe te voegen hou je het subtiel. En raak je toch uitgekeken op de houten items? Dan geef je deze eenvoudig een make-over met een likje verf. Wisselen kan natuurlijk ook. En wie denkt dat hout op hout geen gezicht is - je kunt verschillende houtsoorten naar hartenlust met elkaar combineren.

Hou jij van hout in huis?

Vorige
Vorige

Zo voeg je in een handomdraai meer contrast toe aan een licht interieur

Volgende
Volgende

Schilderen zonder te schuren? sevencouches test houtverf van Moose Färg