De zeven favorieten van... Frederique Gerritsen (@byfique)

In de tweewekelijkse rubriek De zeven favorieten van… delen inspirerende bloggers en enthousiaste Instagrammers hun mooiste items en fijnste hoekjes. Van kringloopvondst tot accessoire en van winkel tot woontrend. Dit keer: Frederique Gerritsen van @byfique. ,,Persoonlijke spullen en eigenheid vind ik heel belangrijk.”

Frederique (29) is getrouwd met Ton en woonachtig in de Bollenstreek. Ze delen hun woning met Golden Doodle-pup Milo. Frederique volgt een master Marketing aan de VU. Een burn-out heeft ervoor gezorgd dat ze meer vanuit haar passie leeft. Ze werkt bij Loods5 en hoopt van haar hobby, interieur, haar werk te kunnen maken. Frederique deelt foto’s van haar huis op haar Instagramaccount @byfique.

1. Je favoriete (tweedehands) vondst

,,Mijn man en ik zijn gek op reizen. Wij hebben al twee keer onze baan op gezegd en huis en haard verlaten om de wereld in te trekken. Van elk land waar we komen nemen wij iets bijzonders mee, en dat is inmiddels al een flinke collectie geworden.. Ik heb een zwak voor bijzondere koffielepeltjes: ze zijn klein en makkelijk mee te nemen. Deze leuke verzameling staat naast ons koffie apparaat.”

De zeven favorieten van... Frederique Gerritsen (@byfique)
De zeven favorieten van... Frederique Gerritsen (@byfique)

2. Je favoriete plek in huis 

,,De aanbouw. Hier hebben wij een fijne zithoek gecreëerd waar je heerlijk naar buiten kunt kijken of een boekje kunt lezen in de zon. De loungebank kochten we bij Loods 5 en die zit fantastisch. Het hoekje kun je gemakkelijk opnieuw stylen en met een paar andere kussentjes of een plantje ziet het er totaal anders uit. Ideaal als je van lekker bezig zijn in je huis houdt.”

De zeven favorieten van... Frederique Gerritsen (@byfique)

3. Je favoriete meubel of accessoire 

,,Onze eetkamerstoelen. Wij kopen geen dure meubels omdat we allebei erg van verandering en nieuwe trends houden. De stoelen waren wel een wat duurdere uitgave. Lekker lang tafelen met vrienden en familie vinden wij heerlijk, dus stoelen die lekker zitten zijn dan ook erg belangrijk. Deze cuties zijn van Kave Home.”

De zeven favorieten van... Frederique Gerritsen (@byfique)

4. Je favoriete merk

,,Ik werk bij Loods 5 en zie dus elke week nieuwe producten binnenkomen. Zeer gevaarlijk!! Er zijn een aantal merken waar ik altijd even ga kijken. Mijn favorieten zijn Onshus, Yaya home, Eigen en Anders en Bloomingville. En ik ben ook altijd zeer onder de indruk van de eigen collectie van Loods 5.”

De zeven favorieten van... Frederique Gerritsen (@byfique)

5. Je favoriete blog of Instagramaccount

,,Mijn favoriet op dit moment is @ensuus. Ik vind het heel knap hoe zij altijd dingen in het dagelijkse leven vindt die prachtig op haar wall staan. Haar kleurenpallet inspireert mij enorm. Daarnaast houd ik van diy-projecten en vind ik het account van @tanjavanhoogdalem bijvoorbeeld ook helemaal te gek.”

De zeven favorieten van... Frederique Gerritsen (@byfique)

6. Je favoriete woonstijl


,,Ik heb niet een favoriete woonstijl, maar mijn stijl kenmerkt zich vooral door een lichte en neutrale basis aangevuld met verschillende wisselende kleuren en natuurlijke materialen. Persoonlijkheid en eigenheid vind ik hierbij heel belangrijk. Onze keuken heeft bijvoorbeeld een hele centrale plek in het huis omdat wij allebei ontzettende food liefhebbers zijn.”

De zeven favorieten van... Frederique Gerritsen (@byfique)

7. Je favoriete woontrend voor 2019

,,Van de winter was het een beetje die beach look met lichte houtsoorten, wit, rotan en al die mooie natuurlijke materialen. Daar krijg ik een ultiem vakantie gevoel van dus dat mag wat mij betreft wel blijven!”

Foto’s: Frederique Gerritsen.

Deze bloggers en Instagrammers deelden eerder hun zeven favorieten.

Heb jij ook een woonblog of deel jij je interieurinspiratie op Instagram en wil je graag meewerken aan deze rubriek? Neem dan contact op!