De zeven favorieten van... Frederique (@byfique)

In de tweewekelijkse rubriek De zeven favorieten van… delen inspirerende bloggers en enthousiaste Instagrammers hun mooiste items en fijnste hoekjes. Van kringloopvondst tot accessoire en van winkel tot woontrend. Dit keer: Frederique van Heijst (@byfique). ,,Persoonlijke spullen en eigenheid vind ik heel belangrijk.”

Frederique (29) woont samen met Golden Doodle-pup Milo in de Bollenstreek. Ze volgt een master Marketing aan de VU. Een burn-out heeft ervoor gezorgd dat ze meer vanuit haar passie leeft. Frederique werkt bij Loods5 en hoopt van haar hobby, interieur, haar werk te kunnen maken. Op haar Instagramaccount @byfique deelt ze foto’s van haar huis.

1. Je favoriete (tweedehands) vondst

,,Ik ben gek op reizen. Van elk land waar ik kom neem ik iets bijzonders mee, en dat is inmiddels al een flinke collectie geworden.. Ik heb een zwak voor bijzondere koffielepeltjes: ze zijn klein en makkelijk mee te nemen. Deze leuke verzameling staat naast mijn koffie apparaat.”

koffiehoekje met stippenmokken

2. Je favoriete plek in huis 

,,De aanbouw. Hier hebben wij een fijne zithoek gecreëerd waar je heerlijk naar buiten kunt kijken of een boekje kunt lezen in de zon. De loungebank kochten we bij Loods 5 en die zit fantastisch. Het hoekje kun je gemakkelijk opnieuw stylen en met een paar andere kussentjes of een plantje ziet het er totaal anders uit. Ideaal als je van lekker bezig zijn in je huis houdt.”

houten vaas met pampasgras

3. Je favoriete meubel of accessoire 

,,Onze eetkamerstoelen. Wij kopen geen dure meubels omdat we allebei erg van verandering en nieuwe trends houden. De stoelen waren wel een wat duurdere uitgave. Lekker lang tafelen met vrienden en familie vinden wij heerlijk, dus stoelen die lekker zitten zijn dan ook erg belangrijk. Deze cuties zijn van Kave Home.”

roze lambrisering

4. Je favoriete merk

,,Ik werk bij Loods 5 en zie dus elke week nieuwe producten binnenkomen. Zeer gevaarlijk!! Er zijn een aantal merken waar ik altijd even ga kijken. Mijn favorieten zijn Onshus, Yaya home, Eigen en Anders en Bloomingville. En ik ben ook altijd zeer onder de indruk van de eigen collectie van Loods 5.”

witte lakens en groene handdoeken

5. Je favoriete blog of Instagramaccount

,,Mijn favoriet op dit moment is @ensuus. Ik vind het heel knap hoe zij altijd dingen in het dagelijkse leven vindt die prachtig op haar wall staan. Haar kleurenpallet inspireert mij enorm. Daarnaast houd ik van diy-projecten en vind ik het account van @tanjavanhoogdalem bijvoorbeeld ook helemaal te gek.”

keuken met visgraat tegels

6. Je favoriete woonstijl


,,Ik heb niet een favoriete woonstijl, maar mijn stijl kenmerkt zich vooral door een lichte en neutrale basis aangevuld met verschillende wisselende kleuren en natuurlijke materialen. Persoonlijkheid en eigenheid vind ik hierbij heel belangrijk. Onze keuken heeft bijvoorbeeld een hele centrale plek in het huis omdat wij allebei ontzettende food liefhebbers zijn.”

serre met openslaande deuren

7. Je favoriete woontrend voor 2019

,,Van de winter was het een beetje die beach look met lichte houtsoorten, wit, rotan en al die mooie natuurlijke materialen. Daar krijg ik een ultiem vakantie gevoel van dus dat mag wat mij betreft wel blijven!”

Foto’s: Frederique Gerritsen.

Deze bloggers en Instagrammers deelden eerder hun zeven favorieten.

Vorige
Vorige

Van rommelhok naar droombadkamer: dit is het eindresultaat

Volgende
Volgende

Lekker scrollen: 9x Instagrammers met een kleurrijk interieur