De zeven favorieten van... blogger Sabine Weertman (StyledBySabine)

In de tweewekelijkse rubriek De zeven favorieten van… delen inspirerende bloggers en enthousiaste Instagrammers hun mooiste items en fijnste hoekjes. Van kringloopvondst tot accessoire en van winkel tot woontrend. Dit keer: Sabine Weertman, blogger bij StyledBySabine. ,,Ons huis is een ware urban jungle met tientallen planten.”

Voor Sabine naar het idyllische Broek in Waterland verhuisde, woonde ze ruim tien jaar in Amsterdam. Ze deelt haar nieuwbouwwoning uit 2014 met vriend Sicco, katten Youp en Toby, basset hound Charlie en ongeveer zestig kamerplanten. Sabine blogt fulltime over interieur, werkt als stylist en geeft een kijkje in haar huis en leven op Instagram.

1. Je favoriete (tweedehands) vondst

,,Onze tv-kast. Deze had een dorpsgenoot op Marktplaats aangeboden. Gratis. Ik ben gaan kijken en vond het meteen een leuk kastje. De verkoopster was vervolgens ook nog zo lief om hem bij me thuis te brengen met haar aanhangwagen. De tv paste er helaas net niet in, maar dit kon ik oplossen door de poot eronder uit te slopen. Sindsdien staat de tv dus perfect verstopt in een kastje. Ik heb er later nog eens nieuwe knopjes opgezet en verder vind ik hem nog steeds echt te gek. ”

De zeven favorieten van... blogger Sabine (StyledBySabine)

2. Je favoriete plek in huis

,,Ik zit altijd graag aan de eettafel. Niet alleen om te werken, maar ook om lekker te kletsen met vriendinnen. De eettafel is klein en knus en er staan een bankje en verschillende stoelen omheen. Ik ben dol op planten en voel me in de eethoek heerlijk omringd door m’n urban jungle, dus dat maakt het helemaal af.”

De zeven favorieten van... blogger Sabine (StyledBySabine)

3. Je favoriete meubel of accessoire

,,Het bankje bij de eettafel heb ik ooit als student gekocht bij IKEA. Hij stond toen al bij de eettafel in mijn toenmalige appartement en ik heb hem nooit meer weg willen doen. Een bankje bij de eettafel vind ik zó gezellig! Het is eigenlijk maar een simpel houten bankje, maar met een schapenvachtje en wat kussens erop, zit ie hartstikke prima. Toen we onze rechthoekige tafel inruilden voor een ronde, was ik even bang het niet zou matchen met een bankje. Het paste prima.” 

Een bankje bij de eettafel vind ik zó gezellig!
— Sabine

4. Je favoriete merk


,,Ik koop veel vintage, dus heb niet per se een merk dat favoriet is. Als ik iets moet noemen waarvan ik alle items erg mooi vind, is dat Kindred Spirits. Ze hebben niet alleen geweldige kelim laarzen, maar ook mooie kussens en fijne vloerkleden voor in huis. Hun werkwijze spreekt me ook aan en ik draag dit merk daarom sowieso een warm hart toe. De Kindred Spirits winkel op de Utrechtsestraat is dan wat mij betreft ook echt een aanrader om een keer een kijkje te nemen.” 

De zeven favorieten van... blogger Sabine (StyledBySabine)

5. Je favoriete blog of Instagramaccount

,,De accounts van Karin (Eenigwonen) en Sabine van Myplanttherapy vind ik onwijs leuk om te volgen. Karin heeft een heel mooi huis met allemaal toffe details (o.a. mooie vaasjes, een heel leuk plantentafeltje en een prachtig vloerkleed) en Sabine heeft gewoon de allertofste planten wat mij betreft. Zij voorziet mij ook van tips.” 

De zeven favorieten van... blogger Sabine (StyledBySabine)

6. Je favoriete woonstijl


,,De bohemian stijl is helemaal mijn ding. Het liefst de kleurrijke variant - gecombineerd met veel vintage zoals je bij mij in huis ziet. Marokkaanse tafeltjes, lantaarns, kelim kussens… Dat combineer ik dan met mijn vintage vondsten, zoals oude Perzische tapijten, toffe tweedehands meubels en gekke lampen. Daarnaast ben ik een enorme plantenliefhebber, dus ons huis is een ware urban jungle met tientallen planten.” 

De zeven favorieten van... blogger Sabine (StyledBySabine)

7. Je favoriete woontrend voor 2019

,,Wat ik erg leuk vind om te zien, is dat er steeds meer variatie in woonstijlen komt. Ik ben zelf dol op de botanische trend met veel planten in huis. Daarnaast vind ik het ook fijn dat er meer ronde vormen te zien zijn in het interieur, daar doe ik zelf graag aan mee. Zo hebben we al een ronde eettafel en schafte ik recent ook nog een rond vloerkleed aan. De messing trend is wat mij betreft een blijvertje. Dat zie je dan ook op verschillende plekken in ons huis terug.”

Foto’s: StyledBySabine

Lees ook:
De zeven favorieten van blogger Mirjam Hart (Een goed verhaal)
De zeven favorieten van blogger Judith Huls (Juudithhome)
De zeven favorieten van Machteld Poelsma (@mach.s)

Heb jij ook een woonblog of deel jij je interieurinspiratie op Instagram en wil je graag meewerken aan deze rubriek? Neem dan contact op!