De zeven favorieten van... blogger Judith Huls (Juudithhome)In de tweewekelijkse rubriek De zeven favorieten van… delen inspirerende bloggers en enthousiaste Instagrammers hun mooiste items en fijnste hoekjes. Van kringloopvondst tot accessoire en van winkel tot woontrend. Dit keer: Judith Huls, blogger bij Juudithhome. ,,Ons huis staat vol met mooie vondsten.”

Judith woont samen met haar man Koos (‘hubby’) en maincoon Poes in Meppel. Ze kochten hun jaren ’30 woning vijf jaar geleden als bouwval. Na maanden klussen was de woning eindelijk klaar om bewoond te worden. Judith is blogger en werkt fulltime in haar eigen bedrijf.

1. Je favoriete (tweedehands) vondst

,,Ohh dit vind ik een lastige! Ik vind (bijna) alles wat wij momenteel in huis hebben een mooie vondst… Maar als ik dan echt moet kiezen: het IKEA-bankje uit de Stockholm 2017-collectie die in onze erker staat te pronken. Stad en land heb ik afgezocht naar dit exemplaar. Waarom? Omdat deze salontafel (dat is het officieel) nergens mee verkrijgbaar was… Ik kreeg hubby (helaas) niet zo gek om naar een filiaal in België te rijden waardoor ik een oproepje op Instagram en verschillende Facebookgroepen had geplaatst. Na een week kreeg ik ineens een berichtje van iemand die hem wilde verkopen!”

De zeven favorieten van... blogger Judith Huls (Juudithhome)

2. Je favoriete plek in huis

,,Momenteel heb ik twee favoriete plekjes, onze woon- en eetkamer. De woonkamer omdat ik het heerlijk vind om na een drukke dag lekker te relaxen met een Netflix serie op onze blauwe velvet bank. En onze eetkamer omdat ik zo blij ben met deze make-over. Alles valt namelijk perfect samen, al zeg ik het zelf. Hier gaan we nog heel wat leuke etentjes organiseren.”

De zeven favorieten van... blogger Judith Huls (Juudithhome)
De zeven favorieten van... blogger Judith Huls (Juudithhome)

3. Je favoriete meubel of accessoire

,,Met stipt op nummer een: onze haard en schouw. Ik heb altijd gezegd: als we ooit gaan verhuizen is een open haard echt een pre. Wij hadden hier al een poosje een bio ethanol variant staan, maar dit gaf mij nooit echt het ‘echte’ openhaardgevoel… Totdat ik opeens met het idee kwam om er zelf eentje te maken. Hubby was ook gelijk om en zo hebben we op een zaterdag onze eigen look-a-like haard gemaakt.

De zeven favorieten van... blogger Judith Huls (Juudithhome)

4. Je favoriete merk


,,Mijn favoriete merk… Jeetje… Daar vraag je me wat! Begin je al door te hebben dat ik een twijfelkont ben? Ik ben zelf enorm fan van de Deense designmerken zoals Hay & Muuto. Ik vind de minimalistische uitstraling echt fantastisch. En dat de items duurzaam zijn, maakt ze nog net een tikkeltje leuker!”

Ik ben een enorme twijfelkont!
— Judith

5. Je favoriete blog of Instagramaccount


,,Ik denk dat de meeste haar al wel kennen: Kirsten Skovbon! Ik vind haar stijl echt prachtig. En dan die tuin… En als we het dan toch over Internationale accounts hebben: het huis van @piiatuuli behoort toch wel tot een van mijn droomhuizen. Helemaal in de winter met al die sneeuw daar in Finland.”

De zeven favorieten van... blogger Judith Huls (Juudithhome)

6. Je favoriete woonstijl,,Scandinavisch! Dat zie je hier vooral ook terug aan de rustige uitstraling (less is more), de natuurlijke materialen en het vele licht.”

De zeven favorieten van... blogger Judith Huls (Juudithhome)

7. Je favoriete woontrend voor 2019

,,Alle bruintinten vind ik op dit moment prachtig. Niet zo gek dus dat de meeste kamers hier in huis alweer een make-over hebben gehad begin dit jaar. Maar eentje die denk ik ook zeker niet mag ontbreken is behang! Ik geloof dat die momenteel echt zijn terugkeer maakt.”

Foto’s: Judith Huls

Lees ook: De zeven favorieten van blogger Mirjam Hart (Een goed verhaal)

Heb jij ook een woonblog of deel jij je interieurinspiratie op Instagram en wil je graag meewerken aan deze rubriek? Neem dan contact op!