Inspiratie: 7x de leukste zelfmakers voor de kinderkamer

Sinds ik bezig ben met het creëren van een peuterkamer voor mijn tweejarige, kan ik ’s avonds urenlang rondstruinen op Pinterest. Op zoek naar mooie hoekjes, leuke (kleuren)combinaties en toffe zelfmakers. Ik verzamelde de zeven leukste DIY-projecten die je zelf of samen met je mini kunt maken.

1. De regenboog(hanger)

De regenboog is hartstikke hip: anno 2019 vind je ‘m in menig kinderkamer. Terecht: regenbogen zijn prachtige, haast magische verschijnselen die menigeen een glimlach op het gezicht toveren. Welk kind wil er geen in zijn of haar kamer? Ga aan de slag met touw en wol, een schildersdoek of rechtstreeks op de muur.

Foto: via Rylee & Cru

Foto: via Rylee & Cru

Beeld: via unicornsandfairytales

Beeld: via unicornsandfairytales

2. Wolkjeslamp

Toen ik zwanger was van mijn dochter maakte ik deze eyecatcher voor de babykamer. Hoewel, de lamp heeft ook een tijd in de woonkamer gehangen. De werkbeschrijving vind je hier. Ik beplakte een papieren lampionlamp van IKEA met grote watten, kocht een mooie pendel. Let wel: gebruik altijd een ledlamp zodat de wolk geen vlam kan vatten. Zo zag de babykamer er destijds uit.

Schermafbeelding 2019-01-14 om 16.55.55.jpg
Schermafbeelding 2019-01-14 om 16.55.32.jpg

3. (Linnen) vlieger

Deze zelfmaker staat hoog op mijn wensenlijstje. Als kind heb ik regelmatig gevliegerd (strand was om de hoek) en ik werd er altijd erg blij van. Deze stoffen vliegers maak je eenvoudig zelf. Pak (groots) uit of houd het minimalistisch: alles kan. Bij deze DIY zou ik kiezen voor een linnen stof met grove structuur en bamboestokken of takken uit het bos. Hang her en der op de muur voor een ‘fladderig’ effect.

Beeld: via rockmystyle

Beeld: via rockmystyle

4. Op doel!

Een oude tafel of sidetable tover je supersnel om tot een (voetbal)doel op de kinderkamer. Poten beschilderen, net erachter en klaar. Multifunctioneel: als er niet gevoetbald wordt, is het ook een mooie plek om huiswerk aan te maken.

Beeld: via xo-inmyroom

Beeld: via xo-inmyroom

5. Slaaphuisje

Een wigwam, een boomhut, hoogslaper of een huisje: de mogelijkheden om het bed voor je kleintje interessant(er) te maken zijn er volop. Het slaaphuisje is ideaal als je van ledikant naar peuterbed gaat. Door het ‘dak’ voelen kinderen zich meer geborgen. Hang een lamp aan het plafond, zodat je ’s avonds nog samen een boekje kunt lezen. Hoe leuk is dat!
Beeld: via vtwonen

Beeld: via vtwonen

6. Pronkrek in de vorm van een boom

Deze boom past perfect in een junglekamer. Gebruik een plaat underlayment of mdf. Je kunt de boom beschilderen, behangen of onbehandeld laten. Let er dan wel op dat je ‘m goed schuurt, zodat jij of je kind er geen splinters door krijgt. Leuke lamp erop, wat boekjes of het eerste paar schoenen en klaar ben je.

Beeld: via Kinderkamerstylist

Beeld: via Kinderkamerstylist

7. Ruimte voor creativiteit

Beschilder de deuren van een kledingkast met krijtverf, zet een groot schoolbord neer of hang een rol tekenpapier aan de muur. Tekenen op de muur is hier sowieso een guilty pleasure, zal het nog leuk zijn als het mag? Soortgelijke rollen papier scoor je onder andere bij IKEA.

Beeld: via AMM Blog

Beeld: via AMM Blog

Welke zelfmaker is jouw favoriet?