Inspiratie: 6x leuke kringloopwinkels in noord en oost Nederland

Vakantie in eigen land: dit jaar deden mijn metgezel en ik dat voor het eerst. We boekten een huisje op de hei in Drenthe. Budgetvriendelijk, niet te ver rijden (want: peuter achterin) en een groene omgeving: ideaal. Het leukste van zo’n weekje weg? De omgeving verkennen! Lees: nieuwe kringloopwinkels ontdekken. Blijer kun je me bijna niet maken.

Vooraf had ik er niet eens over nagedacht: we kozen voor een week niks doen in de natuur. Heerlijk. Onderweg naar de supermarkt stuitten we op de fenomenen ‘schuurverkoop’ en ‘zolderverkoop’. Ja, dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan: daar moest ik heen. Gelukkig zijn man en peuter de beroerdste niet - en vergezellen ze met liefde op mijn ontdekkingstocht. Het weer viel wat tegen die week, waarna steeds vaker een beroep werd gedaan op Google Maps: welke kringloopwinkels zitten er in de buurt?

Soms reden we er kilometers voor om. Of combineerden we een citytrip of dierentuinbezoek met een kringloopuitje. Via Instagram stories deelde ik beelden van mijn vintage vondsten en de reacties stroomden binnen. Daarom: zes leuke kringloopwinkels op een rijtje (volgorde is willekeurig). De foto’s zijn gemaakt met de smartphone en daardoor mogelijk van mindere kwaliteit.

1. Estafette Omrin in Oosterwolde (Friesland)

Een van mijn favorieten. Een waanzinnig groot pand, ruim opgezet. Ondanks dat er ontzettend veel te koop is, oogt het netjes en overzichtelijk. De prijzen zijn vriendelijk, het personeel ook. De items die hier verkocht worden zijn met zorg geselecteerd, ik heb geen vieze, vlekkerige spullen kunnen ontdekken. Ik keerde huiswaarts met een oude paspop, vintage jas, wollen sjaal en een Afrikaans masker.

sc-estafette-5.jpg
sc-estafette.jpg
sc-estafette-4.jpg
sc-estafette-2.jpg

2. MooiGoed in Hoogeveen (Drenthe)

MooiGoed is een keten met meerdere winkels en dat zie je niet alleen terug in de herkenbare winkelindeling, maar ook aan de prijzen. Daarentegen kun je bij MooiGoed ook koffiedrinken of een tosti bestellen. De producten zijn hier wel een stuk duurder dan bij de kleinere, lokale kringloop. Randstadprijzen dus, maar deze zaak heeft wel erg mooie items. Grote winkel, schoon en een feestje om door de rekken te struinen.

sc-mooigoed.jpg
sc-mooigoed-4.jpg
sc-mooigoed-5.jpg
sc-mooigoed-2.jpg

3. Goederenland in Leeuwarden (Friesland)

Aan het assortiment van deze winkel lijkt geen einde te komen. Het staat ontzettend vol, maar blijft wél overzichtelijk. Knap. De spullen zijn netjes en schoon. Prijzen zijn gemiddeld.

sc-goederenland-4.jpg
sc-goederenland-3.jpg
sc-goederenland.jpg
sc-goederenland-2.jpg

4. Stichting Kringloopwinkel Steenwijk in Tuk (Overijssel)

Een winkel met heel veel pareltjes. Natuurlijk moet je geluk hebben op het moment van je bezoek, maar ik vertrok met een kofferbak vol terug naar onze accommodatie. Prijzen zijn ook hier erg vriendelijk. Zo scoorde ik een prachtige vintage poef voor vijf euro, een oude pers met waanzinnig mooie kleuren voor 12 euro en oude, houten lijsten voor een euro per stuk.

sc-steenwijk-3.jpg
sc-steenwijk-2.jpg
sc-steenwijk-4.jpg

5. Kringloop Wolvega (Friesland)

Ruime winkel, mooie spullen. Op de bovenverdieping vind je vooral kleding en textiel. Over de inrichting is nagedacht, vintage items staan gegroepeerd. Maakt het zoeken een stuk makkelijk! Voor een vintage, keramieken theekopje met schotel rekende ik vijftig cent af. Vriendelijk geprijsd!

sc-wolvega-4.jpg
sc-wolvega-3.jpg
sc-wolvega-5.jpg

6. GoudGoed in Hoogeveen (Drenthe)

Tot voor kort verkocht dit bedrijf vooral eigengemaakte spullen van (steiger)hout, sindskort is uitgebreid met een kringloophal. Niet zo heel groot, wel een tip als je in Hoogeveen bent. Mooie spulletjes voor kleine prijsjes.

sc-wolvega-6.jpg
sc-wolvega-7.jpg
sc-wolvega-9.jpg
sc-wolvega-8.jpg

Binnenkort deel ik mijn aankopen! Mis jij een kringloopwinkel in dit rijtje? Laat je tip(s) achter in de comments!