sevencouches verhuist: tegenvallers en van start met (op)bouwen (deel 2)

Via Instagram stories kon je de afgelopen week al meegenieten van de verbouwstress, klusdilemma's en verhuisperikelen rondom het creëren van ons nieuwe droomhuis. In de mini-serie 'sevencouches verhuist' laat ik je de komende weken zien hoe we dit pand gaan vormgeven. Deze week: verborgen gebreken, tegenvallers en voorzichtig van start met de opbouwfase.

Lees ook: sevencouches verhuist: slopen, stomen en ruimen (deel 1)

Klusweek twee is een feit. De dagen die vooral mijn metgezel maakt worden langer. Bergen werk hebben we verzet de afgelopen anderhalve week, maar de tijd hijgt in onze nek. Met nog twee klusweken op de teller is het flink aanpoten. Voor je aan een dergelijk project begint weet je: er komen altijd klussen bij. Projecten die je vooraf niet had voorzien. Kleine flaters en grote fouten. Week twee stond er bol van.

Slecht aangelegde elektra, een loszittende afvoer in de douche, leidingen die gesoldeerd hadden moeten zijn, een doorgezakt plafond en een jarenlange lekkage in de betonnen badkamervloer. Allemaal zaken die voor vertraging hebben gezorgd. En dat is flink balen. Gelukkig hebben we een fijn team om ons heen verzameld dat keihard werkt om, samen met ons, de basis van ons droomhuis te realiseren. 

IMG_0416.jpg
IMG_0420.jpg
IMG_0422.jpg
IMG_0424.jpg

Beginnen met (op)bouwen
Afgelopen week konden de stucadoors van start. Na een week puinruimen, behang afstomen en gaten frezen was dat een verademing. Donderdag en vrijdag is er een begin gemaakt op de eerste verdieping, omdat de slaapkamers het belangrijkst zijn. We moeten immers vanaf eind januari in het huis wonen. Ook is de kachelbuis vernieuwd en dat betekent dat we over niet al te lange tijd kunnen genieten van een fijne houtkachel. Op zolder werden ook flink wat meters gemaakt. Hopelijk is die ruimte over 1,5 week klaar om gestuct te worden.

IMG_0414.jpg
IMG_0404.jpg
IMG_0355.jpg
IMG_0353.jpg

Nieuwe vloeren
Dit weekend werden de vloeren geleverd: de hele voortuin stond vol pallets met eikenhouten planken. Te gek! De twee bovenste woonlagen worden voorzien van eikenhout laminaat, de begane grond krijgt later dit jaar - jawel - een visgraatvloer. Hoewel we deze wel al hebben, stellen we het leggen ervan uit tot we de benedenverdieping gaan aanpakken. Met pijn in het hart uiteraard, want die visgraatvloer is een van mijn woondromen.

Oud vs. nieuw: laminaat wordt eikenhout

Oud vs. nieuw: laminaat wordt eikenhout

IMG_0429.jpg
De tegels voor de achterwand in de douche

De tegels voor de achterwand in de douche

Voor de badkamer kochten we een nieuw meubel met dito (natuurstenen) waskom. De achterwand in de douche wordt eveneens voorzien van natuursteen. Ik kan niet wachten op het resultaat! 

Volgende week deel 3! Tot die tijd volg je alle ontwikkelingen op Instagram.