sevencouches verhuist: tijdsdruk, vertraging en aftellen (deel 3)

Via Instagram stories kon je de afgelopen weken al meegenieten van de verbouwstress, klusdilemma's en verhuisperikelen rondom het creëren van ons nieuwe droomhuis. In de mini-serie 'sevencouches verhuist' laat ik je de komende weken zien hoe we dit pand gaan vormgeven. Deze week: de (extra) werkzaamheden stapelen zich op, door met de opbouwfase en de verhuizing komt nu echt dichtbij.

Lees ook:
sevencouches verhuist: slopen, stomen en ruimen (deel 1)
sevencouches verhuist: tegenvallers en van start met (op)bouwen (deel 2)

In het 'gewone' leven lijkt de tijd al te vliegen, maar tijdens projecten als een verbouwing of verhuizing vraag je je af waarom er maar 24 uur in een dag zitten. Vorige week schreef ik over een aantal tegenvallers - en deze week telden we er nog een paar bij op. Klusweek drie betekende vooruitgang en vertraging. Vooruitgang die vooral op de zolder merkbaar was, waar bijna de hele ruimte inmiddels klaar is voor de stucadoor. In diezelfde ruimte liepen we ook vertraging op, nadat we ontdekten dat de kozijnen van de dakkapellen beiden niet goed ondersteund werden. Het gevolg: verzakking. Gelukkig is voor dit probleem een oplossing gevonden, maar dat heeft ons wel een dag gekost. En de klusdagen die nog in het verschiet liggen, zijn kostbaar.

IMG_0777.jpg
IMG_0824.jpg

We gaan vooruit
In de badkamer zijn de leidingen gefreesd en is de achterwand betegeld. Het resultaat? Een gevoel van weelde en luxe - zo'n mooie badkamer hebben wij nog nooit gehad. En hoewel het nog niet klaar is, geeft elke gemetselde tegel een goed gevoel. We gaan vooruit! Dit weekend hebben we de eerste verfroller op de muur gezet. Het stucwerk is in de meeste kamers zo goed als droog. Komende week proberen we een schildersteam te mobiliseren om te helpen witten. We hebben immers nog maar een week...

IMG_0917.jpg
IMG_0872.jpg

Gekkenwerk
Eerder schreef ik al over de tijdsdruk die we voelden. Een huis grotendeels renoveren en verbouwen in iets minder dan een maand. Een leuke uitdaging, vonden wij in week 1. Inmiddels weten we dat het gekkenwerk is. We kunnen niet alles doen - en dat moeten we ook helemaal niet willen. In februari is het de bedoeling dat we beiden weer volop in bedrijf zijn en om die reden moeten we af en toe een pas op de plaats doen. En keuzes maken. Gaan we alle kamers leggen of overal de nieuwe vloer leggen? Welke volgorde is logisch? Wat kunnen we doen en wat kunnen we beter laten?

IMG_0783.jpg
IMG_0908.jpg
IMG_0897.jpg
IMG_0890.jpg

Kamperen in eigen huis
Volgend weekend is het zo ver: dan staat de verhuizing gepland. Voor die tijd zorgen we dat de woonkamer klaar is. Schoon, geverfd, goed geventileerd en lekker verwarmd (hopelijk is de nieuwe houtkachel er dan!). Als dat betekent dat we een week (of twee) in ons eigen huis 'kamperen', dan is dat zo. We doen wat we kunnen, maar weten dat elk schroefje, elk tegeltje en elk likje verf een stap is naar het (af)maken van ons droomhuis. Of dat nu in januari, februari of maart is. 

Volgende week deel 4! Tot die tijd volg je alle ontwikkelingen op Instagram.