De kleur van het jaar 2024 volgens Histor, Flexa en Karwei

Benieuwd naar de kleur van het jaar 2024? Na de zomer maken verschillende verfmerken traditiegetrouw dé kleur voor het nieuwe jaar bekend. Wordt een een frisse tint? Een diepe kleur? Warm? In dit artikel lees je alles over de trendkleuren voor 2024 van Histor, Karwei en Flexa.

Sinds jaar en dag lijkt het een wedstrijdje te worden: verfmerken die ‘hun’ trendkleur presenteren. Van Histor krijg ik al jaren een mooi pakketje toegestuurd met de nieuwe kleur in blik om uit te testen. Benieuwd welke tint er dit keer in zat?

Histor kleur van het jaar 2024: Limitless

De kracht van een primaire kleur en de essentie van een neutrale tint - zo wordt Limitless omschreven. Limitless is een bijzondere, gele kleur. Ideaal als basistint, maar net zo mooi als accentkleur. Volgens de trendwatchers van Histor kan Limitless op verschillende manieren ingezet worden. Zacht, neutraal of helder en krachtig. Naast de kleur van het jaar bedacht Histor drie bijpassende inspiratiepalletten. Van neutraal tot royaal en van historisch tot retro.

kleur limitless op de muur

Limitless - trendkleur 2024 van Histor

kleur van het jaar 2024 histor
gele verfkleur in de woonkamer

Limitless combineren

Histor: ,,We bepalen zelf de regels en schamen ons er niet voor anders te zijn. Limitless geeft kleur aan die nieuwe tijd. Helder en intens genoeg om een powerkleur te zijn en tegelijkertijd mild, zodat het zich kan gedragen als neutral. Limitless werkt niet alleen goed met zwart en koper metaal, maar is minstens zo mooi met de up-trend gepolijste zilveren en bronzen finishes. Het vormt de basis voor een beweging naar binnen, de focus op de natuur buiten of een shift richting een eclectische wereld om zelf te definiëren. Het geel dat grenzen doet vervagen.”

eethoek met california mauve van karwei

California Mauve - trendkleur 2024 van Karwei

woonkamer met lila kleur op de muur
kleur van het jaar 2024 karwei

Karwei kleur van het jaar 2024: California Mauve

Karwei kiest in 2024 voor het nostalgische vakantiegevoel binnenshuis. Geïnspireerd op de vrije geest uit de zeventiger jaren die in de kleur te zien is. Karwei: ,,California Mauve is een toegankelijke kleur die vanwege haar balans tussen grijs en lila bij zowel stijlvolle naturellen en grijzen, als poederige pasteltinten past. Daarnaast sluit het ook goed aan bij uitgesproken, krachtige aardetinten als bruin, oranje, terra en purper. Zo is de nieuwe trendkleur eindeloos te combineren. De lichtpaarse ondertoon wekt het verlangen naar avontuur op. Van verre reizen door canyons en woestijnen. Met de wind door je haren in een open auto door een landschap vol terra kleuren, van dieprood en purper tot oker en zandkleuren. Zowel avontuurlijk als down to earth.”

sweet embrace in de slaapkamer

Sweet Embrace - trendkleur 2024 van Flexa

woonkamer kleur van het jaar 2024 flexa
oud roze in de keuken

Flexa kleur van het jaar: Sweet Embrace

De Flexa kleur van het jaar 2024 is Sweet Embrace. Een optimistische kleur, geïnspireerd op de zachtheid van veren en avondwolken. Het is een warme en praktische op zichzelf staande tint, maar tevens een geweldige basiskleur om met veel andere tinten te combineren. Het is subtiel en verfijnd en verandert van tint bij verschillende soorten licht. Het verwarmt op het noorden gerichte ruimtes en verzacht zonovergoten kamers. Flexa: ,,Een plek waar je je thuis voelt en de kleur zelf, Sweet Embrace.”

Welke kleur is jouw favoriet?


Misschien vind je dit ook leuk:

Vorige
Vorige

Buitenmuur schilderen? Vier tips voor het beste resultaat

Volgende
Volgende

Kostbaar vs. Koopje: het prijsverschil tussen deze vloerlampen is €990