Interieurdesign met een beperkt budget: vier tips

Wil jij eigenhandig je droominterieur realiseren maar is je budget beperkt? Met een beetje creativiteit kom je een heel eind. sevencouches verzamelde vier tips om jouw huis budgetvriendelijk mee op te knappen. Van een betaalbare vloer tot het recyclen van oude parels. Lees je mee?

Een (nieuw) interieur kan flink in de papieren lopen. Wanneer je net op jezelf gaat wonen bijvoorbeeld. Maar ook met een beperkt budget zijn er een hoop tips en trucs om je huis mooi in te richten en eigen te maken.

Tip 1: koop een PVC vloer

PVC vloeren zijn gemaakt van sterk materiaal en bestand tegen water. Je kunt ze vrijwel overal in huis gebruiken. Deze vloeren komen in verschillende stijlen, dus je hebt genoeg keuze. Denk aan PVC vloeren met tegellook, maar ook houtlook en betonlook zijn populair. Ze zijn makkelijk te onderhouden en bestand tegen een kras of stoot. Regelmatig even stofzuigen en dweilen is voldoende om je vloer netjes te houden. PVC vloeren zijn daarnaast een stuk goedkoper dan een echte houten of tegelvloer. Dit maakt het een budgetvriendelijke optie. Als je ‘m goed laat leggen, kan je PVC vloer wel 25 jaar meegaan. De prijzen lopen uiteen, maar je koopt een PVC vloer vanaf €18,95 per vierkante meter.

Tip 2: kies voor structuurverf (of een andere schildertechniek)

Met een opvallend kleurtje, structuur op de muur of een verftechniek maak je elke wand eigen. Kies bijvoorbeeld voor een kleurverloop op de muur of ga voor muurverf met een korrel. Zo geef je de ruimte meer dimensie. Betonverf is ook mooi, maar wel prijzig. Met een matte muurverf en wat water kun je een soortgelijk effect creëren. Probeer maar eens!

roze kinderkamer met unicorn en spiegels

Tip 3: knap oude meubels op

Mijn favoriete tip. Een straatvondst, kringloopparel, familiestuk: oude meubels geef je eenvoudig een tweede leven. Je kunt je uitleven met verf of lak, maar met een paar nieuwe grepen of knoppen kom je ook al een heel eind. Je kunt zelf vrij eenvoudig vergeeld hout opknappen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Kleine items, zoals fotolijstjes of een krukje schilder je eenvoudig met een verftester uit de bouwmarkt. Makkelijker én goedkoper kan bijna niet.

houten lambrisering op de muur

Tip 4: ga voor een statement piece

Een opvallende eyecatcher in huis geeft je interieur direct een boost. Denk aan een opvallende fauteuil (die je eventueel zelf kunt bekleden, zie tip 3), een mooie tafel, een opvallende plank aan de muur… Je hoeft niet direct je hele woonkamer te behangen om de ruimte te laten spreken. Maak slimme keuzes: zoek op Marktplaats naar een restant van je favoriete (design)behang en lijst het in of speur naar een doos overgebleven zelliges om je schouw mee te betegelen.

Heb jij nog tips om je interieur budgetvriendelijk op te knappen?

Vorige
Vorige

Kostbaar vs. Koopje: het prijsverschil tussen deze vloerlampen is €990

Volgende
Volgende

Kleine hal ideeën: zo zorg je voor een fijne binnenkomst