Kleine hal ideeën: zo zorg je voor een fijne binnenkomst

Het is de plek waar jij je jas aantrekt en weer ophangt, van schoenen wisselt, nog een laatste blik in de spiegel werpt voor je de deur uitgaat… Vaak wil je veel kwijt in een beperkte ruimte. Dat vraagt om slimme oplossingen! In dit artikel vind je verschillende kleine hal ideeën. Zo zorg je optisch voor meer ruimte.

Kleine hal ideeën

De hal is de eerste kennismaking met je huis, je entree geeft (nieuwe) bezoekers een indruk van je woning. Bij de bezichtiging van ons huidige huis weet ik nog dat ik de ruimte krap vond ogen, terwijl de hal groter was dan we in het vorige huis hadden. Er was geen schoenenkast: laarzen, slippers en sneakers stonden los in de hal en de kapstok hing vol met zomer- en winterjassen. Het geheel oogde rommelig en onrustig. Dat is eigenlijk heel makkelijk op te lossen. In dit artikel lees je hoe je een fijne binnenkomer creëert.

lichte hal met juten loper en bamboe kapstok

1. Wel of geen tussendeur?

Tijdens onze verbouwing moest de tussendeur eruit omdat er vloerverwarming gelegd zou worden. Toen ik zag wat het effect daarvan was, besloot ik dat de tussendeur niet meer zou terugkomen. Wat leverde dit een ruimte op! Dat gevoel werd versterkt toen we de wand boven het kozijn weghakten. Er kwam een ruime, lichte hal tevoorschijn. Omdat onze woonkamer een aparte deur heeft, durfden we de tussendeur weg te laten. Heb je geen kamerdeur? Bedenk dan dat een tussendeur wel een hoop tocht kan tegenhouden. Het is de overweging waard!

2. Troep uit het zicht

Heb je een kleine hal? Zorg ervoor dat schoenen, jassen en tassen uit het zicht worden opgeborgen. Zet een mooie halkast neer of laat een kast op maat maken. Wij kozen ervoor om een inbouwkast te maken bij de meterkast. Met houten balken is een frame gebouwd voor een kast. De planken zijn net diep genoeg om schoenen in te zetten. Ideaal! De kasten lopen tot het plafond en zijn voorzien van planken. Ook mutsen, sjaals en tassen liggen zo achter slot en grendel. Een opgeruimde hal zorgt voor een gevoel van ruimte.

inbouwkast van oude deuren in de hal

3. Spiegeltje(s) aan de wand

Een entree met weinig lichtval maak je optisch groter door een spiegelwand te maken. Combineer verschillende spiegels en durf! Van plafond tot aan de vloer: hoe meer spiegels, hoe grootser het effect. Een grote spiegel behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Staat ook nog eens hartstikke speels!

4. Kies voor een eyecatcher

Heb je net als ik een lange wand in de hal? Kies dan voor een grote eyecatcher aan de muur. Niet alleen lijkt je plafond een stuk hoger, maar je brengt ook rust in de hal. Ik koos voor een groot canvas doek in een vintage stijl. Dat maakt ‘m extra bijzonder. Opvallen doet ‘ie zeker: ik krijg er altijd opmerkingen over.

grote foto op canvas in de hal

5. Vloerkleed of loper

Kleed je hal aan met een mooi vloerkleed of lange loper. Een echte sfeermaker - en goed voor de akoestiek. Ook fijn als je met natte schoenen naar binnen komt. Ik koos voor een lange loper van jute, die tot de kamerdeur reikt. Met deze loper wordt de nadruk gelegd op de lengte van de hal en wordt het een geheel. Geen aparte entree meer, maar een knusse binnenkomer die mijn gasten alvast een sneak peek geeft voor de rest van het huis.

Ben jij tevreden met je hal? Waarom wel/niet?


Misschien vind je dit ook leuk:

Vorige
Vorige

Interieurdesign met een beperkt budget: vier tips

Volgende
Volgende

Toilet inspiratie: kies voor een wc zonder tegels