Toilet inspiratie: kies voor een wc zonder tegels

Ben je op zoek naar toilet inspiratie en wil je iets origineels? Kies dan voor een wc zonder tegels. In dit artikel lees je welke (budgetvriendelijke) alternatieven er zijn voor het betegelde toilet. Lees je mee?

Toilet inspiratie: waarom tegels?

Tegels zijn al decennia populair om de toiletruimte mee aan te kleden. Logisch ook, want dit materiaal is relatief makkelijk schoon te krijgen en te houden. Toch kleven er ook nadelen aan tegels in het toilet. Het schoonmaken van de voegen bijvoorbeeld, is een tijdrovende klus. Ben jij op zoek naar toilet inspiratie en wil jij jouw kleine kamertje een nieuwe look geven? sevencouches verzamelde vier alternatieven voor je. Een overzicht.

1. Microcement in het toilet

Vier jaar geleden maakten wij de keuze voor microcement in de wc - en daar hebben we geen moment spijt van gehad. Microcement ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook bijzonder hygiënisch doordat er geen naden en voegen in zitten. Het mengsel van cement, hars, pigmenten en polymeren wordt handmatig aangebracht om een eigentijdse afwerking te creëren. Microcement is daarnaast ook waterdicht een duurzaam. Je kunt ervoor kiezen om de hele ruimte te (laten) voorzien van microcement om een geheel te creëren.

decoratie in een nis op het toilet

Kosten microcement

De kosten van microcement zijn afhankelijk van het oppervlak en de arbeidskosten. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen €100 en €150 per vierkante meter, inclusief materialen.

2. Betonverf in het toilet

Betonverf lijkt een beetje op microcement. Het is een betaalbaar alternatief voor tegels en je kunt ‘m zelf aanbrengen. Deze verf is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waaronder antislip. Betonverf is redelijk slijtvast en is bestand tegen vochtige omstandigheden.

Kosten betonverf

De kosten van betonverf liggen zo tussen de €30 en €60 per liter, afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Het benodigde aantal liters hangt af van de grootte van het toilet.

hangtoilet met microcement op de muur

3. Vochtbestendige verf in het toilet

Vochtbestendige verf is speciaal ontworpen voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en toiletten. Hoewel het niet dezelfde naadloze afwerking biedt als microcement, is het een budgetvriendelijk alternatief voor tegels. Er zijn verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar, zodat jij het kleinste kamertje van je huis precies de look kunt geven die je voor ogen hebt.

Kosten vochtbestendige verf


De kosten van vochtbestendige verf variëren, maar gemiddeld kun je rekenen op €20 tot €50 per liter. Het exacte bedrag hangt af van het merk en de kwaliteit van de verf, evenals de grootte van het toilet.

microcement in een grijze kleur op de muur

4. Behang in het toilet

Behang is misschien niet het eerste waaraan je denkt wanneer jij je toilet wil renoveren, maar het kan prima. Kies voor vochtbestendig behang om ervoor te zorgen dat het bestand is tegen de vochtige omstandigheden in de toiletruimte. Met behang kun je kiezen uit talloze patronen en texturen, variërend van subtiele ontwerpen tot gewaagde statementprints.

Kosten behang

De kosten van vochtbestendig behang liggen doorgaans tussen €20 en €50 per rol. Het aantal rollen dat je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van de muren die je wilt bedekken.

Je toilet opknappen met een klein budget? Dat doe je eenvoudig zelf! Hier doe je inspiratie op.

Heb jij nog tips of ideeën voor een toilet zonder tegels? Deel ze in de comments!


Misschien vind je dit ook leuk:

Vorige
Vorige

Kleine hal ideeën: zo zorg je voor een fijne binnenkomst

Volgende
Volgende

Meer bijen, vlinders en egels in de tuin: zo doe je dat (+ tips voor je balkon)