4x tips voor het budgetvriendelijk inrichten van de kinderkamer

Niks is zo veranderlijk als de kinderkamer, niet waar? Kinderen groeien razendsnel en hun wensen veranderen net zo snel mee. In dit artikel deel ik mijn tips voor het hip én budgetvriendelijk inrichten van de kinderkamer.

Wanneer je dreumes een peuter wordt verandert ook de functie van zijn of haar kamer. Van slapen, voeden en verschonen naar een plek om te lezen, spelen, ontdekken en creatief bezig te zijn. Mijn dochter wordt dit jaar vijf en haar kamer heeft recent nog een make-over gekregen. Haar babykamer was wit, na de verhuizing volgde een roze dreumeskamer. Met het bereiken van de peuterleeftijd ging ik terug naar wit (en behang met gouden hartjes). Een paar maanden geleden vroeg ze ineens om roze op de muur. En zo geschiedde. Het behang bleef, maar op de andere wand schilderde ik een kleurverloop in haar favoriete tint.

Een kinderkamer inrichten is een van mijn favoriete interieurklussen, zeker als je zoon of dochter wat ouder wordt. Hoe fijn is het om samen met je mini aan de slag te gaan met een plan? In dit artikel deel ik vier tips om met de kinderkamer aan de slag te gaan. Je kunt het zo gek en duur maken als je zelf wilt!

roze kinderkamer met konijnenkussen

1. Kies een thema

Als je kind groter wordt doe je er goed aan hem of haar bij de plannen voor de slaapkamer make-over te betrekken. Houdt hij van dino’s? Of is zij dol op prinsessen? Kies een thema, dat wordt het uitgangspunt. Wil je geen Disneybehang of levensgrote Elsa op de muur? Een dekbedovertrek is ook een optie en behang met sterren, kroontjes en hartjes zijn (wellicht) acceptabele alternatieven. Muurstickers doen het ook altijd goed en zijn budgetvriendelijk. Een andere optie: kinderkamer decoratie zelf maken.

2. Koop een meegroeibed

Niet alleen is de overstap van ledikant naar ‘groot’ bed zo een stuk kleiner, maar je kunt ‘m ook nog eens lang gebruiken. Ik scoorde het meegroeibed van mijn dochter op Marktplaats voor twee tientjes en kocht er een nieuw matras in. De lichte gebruikerssporen geven het bed net wat meer karakter. Kies voor een goede matrasbeschermer. Het dekbed vouw je voor een derde om het matras heen. Mooi beddengoed erop en klaar ben je!

ikea ivar kasten in de kinderkamer

3. Maak verschillende hoekjes

Een plek om te lezen, een (speel)tafeltje om te tekenen en een hoekje voor poppen, knuffels en een keukentje: zelfs de kleinste kinderkamer kun je met een beetje fantasie opdelen in verschillende hoekjes. Zo benut je de ruimte optimaal en het staat ook nog eens gezellig.

4. Zorg voor opbergruimte

Manden, bakken of misschien wel een klepbank: aan opbergmogelijkheden heb je in de kinderkamer nooit genoeg. Koop een mooie kast bij de kringloop en knap ‘m op of (her)gebruik de commode. Ik koos voor de ondiepe IVAR kast van IKEA en bestelde daar doorzichtige bakken voor. Zo ziet je kind makkelijk welk speelgoed er in welke bak zit en hou je de boel netjes en overzichtelijk. Nu nog leren opruimen…

Heb jij nog tips voor het inrichten van de kinderkamer? Deel ze in de comments.

Vorige
Vorige

Beplantingsplan maken voor je tuin: vijf tips

Volgende
Volgende

5x alternatieven voor de bakstenen tuinmuur (+ tips van blogger Nancy)