Een luxe tuin inrichten? Zo doe je dat budgetvriendelijk

Droom je van een tuin die een luxe uitstraling heeft en waar je je heerlijk kunt ontspannen? Vaak is het inrichten van een tuin een dure aangelegenheid, zeker als je gebruik maakt van een professionele tuinontwerper. Maar met een paar simpele aanpassingen tover je je achtertuin zelf om tot een weelderige plek. Hoe? Dat lees je hier.

Maak zelf een tuinontwerp

De eerste manier om geld te besparen, is om te beginnen met een plan. Als je het ontwerp van je tuin vooraf tekent, weet je precies hoeveel beplanting je nodig hebt en welke materialen je wilt gebruiken. Dat maakt het eenvoudiger om een budget vast te stellen.

Voordelige materialen om te bestraten

Een groot deel van het budget dat je hebt, besteed je waarschijnlijk aan de aanleg van de terras en het tuinpad. Kies voor de bestrating geen dure tegels, maar kijk eens naar goedkopere alternatieven. In plaats van een pad van klinkers kun je bijvoorbeeld een grindpad aanleggen. Of je maakt het onderscheid tussen de border en het gedeelte waar je loopt met graszoden in plaats van tegels. Donker gekleurde steentjes geven een luxe indruk. Het groene pad van gras past dan weer goed in een luxe zentuin.

Een eigen zwembad in de tuin

In een luxe ingerichte tuin mag een (opblaas)zwembad natuurlijk niet ontbreken. Laat je deze door een professioneel bedrijf aanleggen, dan is dat niet goedkoop. Als alternatief is er een opzetzwembad van folie zoals een Bestway zwembad. Kies een maat en een model dat bij je tuin past. Dit kan zowel rechthoekig als rond zijn. 

Deze baden hebben een metalen constructie en zijn eenvoudig te verplaatsen. Je bepaalt daardoor gemakkelijk waar je het zwembad neerzet. Wil je het zwembad niet midden in je tuin hebben? Kies dan een hoek in de tuin uit en bouw een houten vlonder om het zwembad heen. Zo wordt het zwembad op een natuurlijke manier onderdeel van het aparte wellnesshoekje in je tuin.

Knap gebruikte tuinmeubelen op

Ben je op zoek naar een loungeset voor naast het zwembad? In plaats van een nieuwe set aan te schaffen, ga je voor tweedehands tuinmeubelen. Vaak zijn deze van hout en hoef je er alleen wat schuurpapier eroverheen te halen - daarna kun je beitsen. Na deze opknapbeurt zijn de gebruikte tuinstoelen weer als nieuw. Leg er een paar zachte kussens in en geniet ontspannen van je luxe tuininrichting.

Volgende
Volgende

Waterelementen in je tuin: zo geef jij je buitenruimte meer sfeer