Op zolder of aan de eettafel: zo richt je een thuiskantoor in

Sinds de hele corona pandemie is thuiswerken populairder dan ooit. Maar niet iedereen heeft een goed thuiskantoor om rustig aan het werk te kunnen. Waar moet je aan denken als je je eigen thuiskantoor in wil richten? Je leest het hier.

Een goede bureaustoel

Een goede bureaustoel is onmisbaar in je thuiskantoor. Uren achter elkaar zitten tijdens het werken kan nogal wat nadelen hebben. Pijn aan de rug of aan de nek zijn hier nog maar enkele voorbeelden van. Om dat soort klachten voor te zijn is een goede bureaustoel essentieel. Of je nu van een zachte of een wat stevigere versie houdt; bureaustoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Je kan er een statement piece van maken of het in je interieur laten opgaan. Er zijn veel mogelijkheden. Voor ieder wat wils.

Je eigen plek

Om thuis productief te kunnen werken is de sfeer in jouw kantoor cruciaal. De sfeer kan motiveren of juist demotiveren. Het leuke aan het hebben van een thuiskantoor is dat je het helemaal kan inrichten zoals je zelf wil. Hou je van een kamer waarin je creativiteit wordt gestimuleerd? Denk dan aan een kleurtje op de muur, posters van je favoriete kunstenaar en verschillende planten. Allemaal mogelijkheden om je kantoor wat op te vrolijken. Mocht dit toch niet helemaal jouw ding zijn, zijn er ook wat subtiele mogelijkheden. Wellicht werk je het best in een rustige ruimte, waar je je goed kan concentreren.

Verminder afleiding

Wat misschien wel een van de weinige nadelen is van thuiswerken, is de afleiding. Thuis is het makkelijk om je aandacht te verleggen. De kinderen die thuis wat luidruchtig zijn tijdens het spelen, boodschappen halen, stofzuigen of een wasje draaien... Zelfs dat boek dat al veel te lang op het bureau ligt lijkt ineens interessant. Daarom is het belangrijk dat afleiding geminimaliseerd wordt. Zet geen tv neer in je kantoor, zorg dat je home office is opgeruimd en berg overtollige zaken op in kasten. Probeer je werkplek vooral een motiverende omgeving te maken, waarin jij het best werkt. Zo haal je het meest uit je thuiswerkdag!

Vorige
Vorige

Woelen of piekeren? Zo verbeter jij je nachtrust

Volgende
Volgende

Woonkamer inrichten als een pro? Zo doe je dat