Kandelaar of kussen verkopen? Tips voor het versturen van je pakketje

Als interieurliefhebber verander je ongetwijfeld veel in huis. Een ander kussentje, nieuwe bijzettafel, een zelfgemaakte kandelaar…Alles wat je niet meer gebruikt, kun je online verkopen. Maar hoe zorg je ervoor dat het heel aankomt? In dit artikel: alles over het verzenden van je overbodige woonaccessoires.

Een pakketje versturen lijkt een eenvoudige taak, maar er zijn enkele belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je zending veilig en onbeschadigd aankomt. Een van de cruciale stappen in het verzendproces is het kiezen van de juiste verpakking. Zo is het belangrijk de juiste maat voor jouw pakket te kiezen. Er zijn meerdere websites waar ze je hiermee goed kunnen helpen, zoals dozenmagazijn.nl. Waar moet je nog meer op letten?

Soorten en maten

Verpakkingen zijn er in alle soorten en maten. Natuurlijk moet de doos de perfecte grootte zijn, ook hoe het verpakt is heeft invloed op hoe het pakket wordt afgeleverd. Denk hierbij aan papiersnippers, luchtzakken of bubbeltjesfolie, waardoor de inhoud van het pakket beter bestendig is tegen een stootje. Of het om een simpel brievenbuspakketje of om een groot artikel gaat, kies de juiste dozen en verpakkingsmaterialen om ervoor te zorgen dat je pakket goed beschermd is tijdens het transport. De mogelijkheden zijn eindeloos. Grote monsterzakenveloppen zijn ook ideaal!

Tracking en verzendopties

Naast de juiste verpakking is het ook belangrijk om een passende verzendoptie te kiezen. Tegenwoordig bieden veel instanties wel een track & trace optie aan. Zo kan je je pakketje volgen en krijg je updates over de bezorging. Mocht er bijvoorbeeld onderweg iets fout gaan, wordt je hiervan op de hoogte gebracht. Dit geeft extra zekerheid dat je pakket veilig aankomt op zijn bestemming.

Heeft je pakket een buitenlandse bestemming, dan is internationale verzending de oplossing. Nationale verzending heeft echter meerdere mogelijkheden. Je kan natuurlijk voor de standaardverzending kiezen waardoor je pakketje gemiddeld twee tot vier dagen nodig heeft om verzonden te worden. Afhankelijk van de bestemming hebben de meeste mensen het pakket daardoor binnen een week na bestelling. Heeft het pakket haast? Dan is express levering een optie. Vaak nog diezelfde dag, waardoor het pakket de dag erna op de bestemming aankomt.

Milieubewust verzenden

Pakketjes verzenden en bezorgen heeft invloed op het milieu. Gebruik of kies daarom milieuvriendelijke verpakkingen. Denk hierbij aan recyclebare of biologisch afbreekbare materialen. Bij veel organisaties is er ook de mogelijkheid om voor een milieuvriendelijke verzending te kiezen. Hierbij wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd. Dit kan worden gedaan door de levering bijvoorbeeld met elektrische voertuigen naar de bestemming te brengen. Ook kan er gedacht worden dat bij elke bepaalde hoeveelheid CO2-uitstoot er een boom wordt geplant, of dat er een bepaald bedrag aan een milieuorganisatie wordt gedoneerd. Zo verstuur jij een pakketje!

Vorige
Vorige

Van grondspot tot wandlamp: alles over buitenverlichting

Volgende
Volgende

3x zo zorg je voor (meer) balans in je interieur