3x zo zorg je voor (meer) balans in je interieur

Balans in je interieur: het is iets wat veel mensen lastig vinden om te creëren. Zo’n gevoel dat alles op z’n plek valt zorgt voor rust in huis. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Drie tips.

Het is fijn (en nodig!) om thuis te komen in een huis waar je tot rust komt. Voor de een is dat een kleurrijke plek met tierlantijntjes, voor de ander een basic interieur waar minimalisme centraal staat. Wat balans in huis ook voor jou is, met deze tips kun je vast aan de slag.

Materialen matchen

Denk bijvoorbeeld aan het terug laten komen van dezelfde kleuren in het interieur. Wanneer je bijvoorbeeld veel meubels in huis hebt met een zwart frame, dan is het goed voor de balans om deze zwarte kleur op meerdere plekken in huis terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan het deurbeslag dat je ook zwart uit kunt laten voeren. De deuren met zwart deurbeslag passen zo perfect bij de rest van de ruimte en zo is de ruimte een geheel en dat kan ook voor een bepaalde rust en balans zorgen. Zo zie je dat je het niet altijd groots hoeft aan te pakken om je interieur een andere sfeer te geven.

Opruimen en organiseren

Ook kun je de balans in huis aanbrengen door te zorgen voor een opgeruimde ruimte. Je mag natuurlijk altijd zien dat er geleefd wordt, maar een chaos in huis zorgt vaak voor een hoop onrust. Daarom is het een goed idee om te zorgen voor voldoende opbergruimte waar je je spullen gemakkelijk en snel op kunt bergen, zodat je niet veel moeite hoeft te doen om alles op te ruimen. Bedenk hier voor jezelf een handige methode bij. Je kunt alles namelijk organiseren en zo zorgen dat je geen onrust meer tegen zult komen in de vorm van troepjes op tafel bijvoorbeeld. Ben je op zoek naar opruim tips? Die vind je hier.

Kleurgebruik in je woning

Het algemene kleurgebruik in de woning kan zorgen voor een bepaalde balans. Zo is het vaak beter om niet te veel kleuren te kiezen in het pallet dat je toe wilt gaan passen en het maximaal bij zes verschillende kleuren te houden. Ook is het fijn om voor kleuren te kiezen die dicht bij elkaar liggen en waardoor je een soort laagjeseffect krijgt. Dit is rustig voor het oog en kan dus ook voor balans in huis zorgen. Bedenk goed waar jij balans mee zou kunnen toevoegen in jouw woning en maak het jezelf niet altijd zo moeilijk.

Vorige
Vorige

Kandelaar of kussen verkopen? Tips voor het versturen van je pakketje

Volgende
Volgende

Woelen of piekeren? Zo verbeter jij je nachtrust