4x handige tips om je meubels schoon en netjes te houden

Niemand houdt van vieze meubels in huis, maar het kan soms lastig zijn om alles schoon en netjes te houden. In dit artikel vind je vier praktische en effectieve tips die je kunt toepassen op verschillende soorten meubels in huis.

Stofzuigen

Stofzuigen is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je meubels schoon te houden. Het verwijdert niet alleen stof en vuil, maar ook huidschilfers en andere allergenen die zich in de bekleding kunnen ophopen. Gebruik een stofzuiger met een zachte borstel om de bekleding te reinigen. Vergeet niet om ook onder de kussens en tussen de naden te stofzuigen.

Regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud is de sleutel tot het behoud van mooie meubels. Zorg ervoor dat je de bekleding minstens één keer per jaar laat reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf. Dit helpt om diep ingebedde vuil en allergenen te verwijderen en de levensduur van je meubels te verlengen. Daarnaast kun je ook overwegen om je meubels te behandelen met een beschermende spray. Dit helpt om vlekken te voorkomen en de bekleding te beschermen tegen slijtage. Je kunt ook een tapijtreiniger huren om je bank of vloerkleed onder handen te nemen.

Zeker bij een bank heb je vaak te maken met viezigheid en kruimels die opgehoopt zitten in de bank. Ben je het nou zat om zo vaak de bank schoon te moeten maken? Dan is een bankhoes zeker aan te raden. Bankhoezen zorgen ervoor dat de bank er netjes uit blijft zien en is ook nog makkelijker schoon te maken. 

Reinigen met een vochtige doek

Als er vlekken op je meubels zitten, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk schoon te maken. Gebruik een vochtige doek om de vlek voorzichtig weg te vegen. Vermijd het gebruik van te veel water, omdat dit de bekleding kan beschadigen. Gebruik ook geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de kleur van de bekleding kunnen aantasten. Als de vlek erg hardnekkig is, kun je het best professionele hulp inschakelen.

Bescherming tegen zonlicht

Langdurige blootstelling aan zonlicht kan de kleur van je meubels vervagen en de bekleding beschadigen. Zorg er daarom voor dat je meubels niet direct in het zonlicht staan. Als dit niet mogelijk is, kun je overwegen om zonwerende raamfolie te gebruiken. Dit helpt om uv-straling te blokkeren en je meubels te beschermen.

Heb jij nog tips om je meubels schoon te houden? Deel ze in de comments!

Vorige
Vorige

Hoe maak je de keuze tussen een huis kopen of zelf bouwen?

Volgende
Volgende

Kom maar op met die zomer: alles over het mobiele zwembad in de tuin