Kom maar op met die zomer: alles over het mobiele zwembad in de tuin

Voor velen is het een teken van ultieme luxe: een eigen zwembad in de tuin. Waar een zwembad vroeger ingegraven moesten worden, zijn er inmiddels veel meer opties die een stuk vriendelijker zijn voor de portemonnee. Droom jij ook van een betaalbaar zwembad in de tuin? Lees dan snel verder.

Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om een zwembad in de tuin te realiseren. Het enige wat je nodig hebt, is een geschikt aantal vierkante meters aan beschikbare ruimte in de tuin. Vervolgens is het aan jou om te bepalen welk soort zwembad je hier graag neer zou willen zetten. In dit artikel vind je een aantal tips en mogelijkheden om je op weg te helpen. Lees je mee?

Een mobiel zwembad

Een zwembad dat ingegraven is, kan je niet meer verwijderen. Een mobiel zwembad is een mooi alternatief. Inmiddels zijn de tijden anders en kun je met opzetzwembaden werken. Deze nemen veel minder ruimte in beslag. Ook zijn ze aanzienlijk goedkoper en daardoor een stuk betaalbaarder. Bovendien komen deze baden in vele soorten en maten en kun je kiezen voor een klein exemplaar tot een zwembad waar je met je hele gezin in kunt duiken. Zo kom je koel de zomer door zonder de tuin uit te komen. Is de zomer voorbij? Dan ruim je je bad eenvoudig weer op.

Pexels.com | Vincent Rivaud

Welke vorm wil jij? 

Zwembaden zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. De rechthoekige zwembaden zijn het meest populair omdat deze de beschikbare ruimte in je tuin optimaal benutten. Je kunt het bad in een hoek zetten zodat elke vierkante meter benut wordt. Bovendien bieden rechthoekige zwembaden het voordeel dat je er met je luchtbed in kunt dobberen. Zo koel je toch heerlijk af zonder dat je voortdurend in het water ligt. Sluit je ogen en waan je op een tropisch eiland; wat kan een mens zich nog meer wensen? Bekijk daarom welk formaat bad het meest geschikt is voor jouw tuin. Voor je het weet staat de zomer voor de deur. 

Eenvoudig op te zetten 

Een mobiel zwembad is eenvoudig op te zetten. Ieder bad komt met een frame dat je snel in elkaar klikt. Het zwembad ‘hangt’ in dit frame. Zorg ervoor dat je een stopcontact bij de hand hebt voor de pomp van je zwembad. Vergeet ook niet chloortabletten te kopen zodat je het water goed schoon kunt houden. Haal iedere dag even de rommel uit het water en je zult een zomer lang plezier beleven aan je eigen privé-zwembad.

Vorige
Vorige

4x handige tips om je meubels schoon en netjes te houden

Volgende
Volgende

Wat is de beste keramische kalkontharder en waar gebruik je ‘m voor?