4x dit zijn de voordelen van openslaande garagedeuren

Heb jij een garage met een ouderwetse kanteldeur? Dan bent je vast bekend met het bovenhands tillen voor het openen en sluiten ervan. Onhandig en in sommige gevallen ook zwaar. Kan dat niet anders? Jawel! In dit artikel: vier voordelen van openslaande garagedeuren.

Openslaande garagedeuren: groot gebruiksgemak

Openslaande garagedeuren zijn een perfect alternatief voor uw oude kanteldeur. Wanneer je de garage veel betreedt met een fiets, motor of scooter zijn openslaande garagedeuren ideaal. Hetzelfde geldt wanneer je de garage als ‘achterom’ gebruikt.

Makkelijk te openen

Openslaande garagedeuren zijn makkelijk in gebruik. Je opent eenvoudig één van de twee deurpanelen die je als loopdeur gebruikt. Het openen van beide deuren is alleen noodzakelijk wanneer je de gehele breedte van de opening wil benutten.


Pixabay.com | theredbeardagency

Brede doorgang

Je bepaalt zelf de breedte van de deurpanelen van de openslaande garagedeuren. Deze kunnen ook asymmetrisch uitgevoerd worden. Zo biedt het openen van slechts één deurpaneel al voldoende ruimte om met (brede) tweewielers of kinderwagens de garage te betreden.

4x voordelen openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren hebben naast het gebruiksgemak dat ze bieden nog meer voordelen:

  1. Openslaande garagedeuren nemen minder ruimte in beslag. Doordat de deuren naar buiten toe openen heb je in de garage geen railsystemen of dergelijke nodig.

  2. Openslaande garagedeuren kunnen worden voorzien van de modernste beveiligingstechnieken. Op deze manier hebben inbrekers geen kans op binnen te komen.

  3. Openslaande garagedeuren bieden ontzettend veel ontwerpmogelijkheden. Op deze manier heb je een garagedeur die te allen tijde aansluit bij de uitstraling van je woning.

  4. Openslaande garagedeuren isoleren goed. De deurpanelen worden voorzien van isolatiemateriaal om warmteverlies en tocht te voorkomen. Daarnaast kunnen openslaande garagedeuren geplaatst worden met een thermisch onderbroken kozijn. De isolatie kan echter variëren afhankelijk van de kwaliteit en specificaties van de deur.

Meer weten over openslaande garagedeuren?

Meer weten over de voor- en eventuele nadelen van openslaande garagedeuren? Bekijk dan de website van openslaandegaragedeuren.com voor meer informatie en foto’s van gerealiseerde projecten.

Vorige
Vorige

Alles wat je moet weten over het bouwen van een serre

Volgende
Volgende

Hoe onderhoud ik mijn houten garagedeur? Dit zijn de do’s and don’ts