Klussen in huis? Deze vijf essentials moet je in je gereedschapskist hebben

Een spijker in de muur slaan, bouten van je eetkamerstoelen aandraaien of een kastdeuren stellen: veel dingen in huis kun je prima zelf doen. Draai jij je hand niet om voor een klusje in huis? Met deze vijf essentials voor in de gereedschapskist kom je een heel eind.

Essential 1: hamer

Een gereedschapskist zonder een hamer is eigenlijk geen gereedschapskist. Je gebruikt een hamer voornamelijk om spijkers in oppervlakken te slaan, al gebruik je zo’n gereedschap ook nog voor andere doeleinden. Er zijn overigens verschillende soorten hamers. Een klauwhamer is eigenlijk een onmisbare tool, daarmee kun je ook spijkers uit de muur halen.

Essential 2: schroevendraaier(s)

Schroevendraaiers zijn bijzonder nuttig. Hiermee draai je - de naam zegt het al - schroeven in- en uit oppervlakken. Een schroevendraaier is ook handig om de deksels van verfpotten te halen. Zorg dat je gereedschapskoffer gevuld is met verschillende soorten schroevendraaiers. Een kruiskop, tors en platbek zijn de meest gangbare varianten. Moeilijk kiezen? Ga dan voor een set schroevendraaiers. Net zo makkelijk.

Essential 3: meetlint of rolmaat

Een meetlint is voor veel klussen nuttig. Kies voor een meetlint dat zichzelf oprolt en een zogenoemde schuifgreep heeft. Daarmee hou je het meetlint makkelijker op zijn plek. Het is goed om te weten dat je meetlinten in veel verschillende lengtes kunt kopen. Over het algemeen heb je voldoende aan een meetlint van drie meter.

Beeld: Pixabay | danirodriguezfotografia

Essential 4: waterpas

Een waterpas is net als een meetlint een hulpmiddel dat je gebruikt voor diverse klussen. Je zorgt er hiermee bijvoorbeeld voor dat je de lijsten aan je gallerywall recht ophangt. Je gebruikt een waterpas ook gebruiken voor het stellen van kasten. Waterpassen kun je in verschillende formaten kopen, bepaal zelf welke grootte geschikt is voor in je gevulde gereedschapskoffer.

Essential 5: tang(en)

Tangen zijn handiger dan je denkt, al worden ze vaak vergeten bij het kopen van gereedschap. Met een tang kun je bijvoorbeeld draden doorknippen en spijkers uit oppervlakken trekken. Ook zijn ze handig als je moeilijke bevestigingsmiddelen moet losmaken of graag extra grip wilt uitoefenen tijdens een klus. Ook wanneer je bouten van je eetkamerstoel wil aandraaien, kun je daarvoor een tang gebruiken.

Vorige
Vorige

Van kalmeren tot ontspannen: dit zijn de voordelen van een waterbed

Volgende
Volgende

Dit zijn de woontrends van het voorjaar 2023