Van stalen kozijnen tot ijzeren trappen: 4x een stoere blikvanger in huis

Een stalen deur in huis kennen we inmiddels allemaal, maar wist je dat er meer opties zijn om dit metaal in huis te verwerken? Van stalen kozijnen tot een trap van ijzer: sevencouches zocht vier originele manieren voor een stoere touch in huis.

Staal in huis: net even anders

De stalen deur is al jaren enorm populair en wordt, samen met de visgraatvloer, geregeld gekscherend aangemerkt als ‘interieurcliche’. Kan dat niet wat origineler? Zeker wel! sevencouches dook in de wereld van stalen elementen en en vond vier suggesties met dezelfde looks én een hoop originaliteit.


1. Stalen kozijnen

Stalen kozijnen zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. De tijd van grove profielen is voorbij, want tegenwoordig worden stalen kozijnen door Perfect View Windows een stuk slanker gemaakt. Deze luxe blikvangers zorgen voor een hoop extra lichtval. Staal kun je tegenwoordig laten poedercoaten in vrijwel elke gewenste (RAL)kleur.

Stalen kozijnen buiten

Wanneer je (houten) kozijnen aan vervanging toe zijn of je huis betere isolatie nodig heeft, dan zijn stalen kozijnen voor buiten ideaal. De profielen zijn voorzien van een zogenoemde koudebrugonderbreking, waardoor de kozijnen goed isoleren. Door de ranke vormgeving haal je het buitengevoel nog meer naar binnen. Ook te combineren met openslaande deuren.

Stalen kozijnen binnen

Luxe stalen kozijnen in huis zijn ideaal als roomdivider of scheidingswand. Ook leuk: gebruik een stalen pui ter vervanging van een niet dragende muur. Tussen de hal en woonkamer bijvoorbeeld. Wel meer licht, geen tocht. Ideaal!

2. Stalen lichtstraat

Kan jouw keuken of uitbouw wel wat extra licht van boven gebruiken? Dan is de stalen lichtstraat misschien wel wat voor je. Voor de stalen lichtstraat wordt gebruikgemaakt van smalle profielen. Een stalen lichtstraat is vanaf de buitenkant beglaasd waardoor regenwater er makkelijk vanaf loopt. Ook ideaal bij een plat dak op bijvoorbeeld de veranda. Combineer met stalen buitenkozijnen voor een compleet geheel.

3. Stalen trappen

De tijd dat je trap een doorn in het oog was is voorbij - met de stalen trap maak je een statement in huis! Of je trap nu in de gang staat of in de woonkamer, je kunt er alle kanten mee op. Wil je een op maat gemaakte designtrap? Ook dat kun je laten maken. Van rechttoe rechtaan tot chique wenteltrap. En is zwart niet jouw ding? Dan kies je toch gewoon voor een (ander) kleurtje?

4. Stalen balustrade

Geef je vide of overloop een luxe twist met een stalen balustrade. Afhankelijk van je precieze wensen en de mogelijkheden in jouw huis kun je kiezen voor een lage wand(afscheiding) met glas of model hekwerk. Ook te gebruiken als traphek of voor het omheinen van je balkon of dakterras.

Stalen accessoires

Wil je dolgraag (wat meer) staal aan je interieur toevoegen, maar heb je geen budget voor een van bovenstaande oplossingen? Of voer je staal liever wat subtieler door in huis? Kies dan eens voor accessoires van staal. Kapstokken, spiegels of een paar mooie kandelaars: aanbod genoeg. Ook hier geldt: is zwart niet je kleur? Stalen accessoires spuit je eenvoudig over in een andere kleur.

Beeld: Perfect View Windows

Wat vind jij van staal in huis? En welke optie is jouw favoriet?

Vorige
Vorige

4x energie bespaartips voor jouw badkamer op een rij

Volgende
Volgende

6 redenen om te kiezen voor exclusieve(re) kamerplanten