Ga jij je woning verbouwen? Vergeet het dak niet!

Een nieuw dakkapel, een zolderverbouwing of aan de slag met isolatie: wanneer je bovenin je huis aan het bouwen of renoveren slaat, doe je er goed aan je dak onder de loep te nemen. Waarom? Dat lees je hier.

Bij een verbouwing denk je waarschijnlijk direct aan de looks van je interieur. Een nieuwe keuken, andere badkamer of het verwijderen van een muur: het zijn allemaal ingrepen die je woning mooier maken. Toch is het verstandig om ook te kijken naar zaken die misschien cosmetisch niet zo veel toevoegen, maar die wel cruciaal zijn. Wil je bijvoorbeeld een gevelrestauratie of reparatie uit laten voeren? Laat dan ook direct je dak checken.

Belangrijke functies van een dak

Een solide dak draagt bij aan je wooncomfort. Is het dak in een top conditie? Dan hoef je niet bang te zijn voor lekkages en dergelijke. Een goed geïsoleerd dak heeft daarnaast een positief effect op de energierekening. Hoe beter de isolatie, hoe minder warmteverlies. In de zomer heb je ook profijt van goede isolatie, dan krijgt warmte minder kans om binnen te komen. Naast de praktische kanten van een goed dak wil het ook natuurlijk ook wat. Een dak met nette, onbeschadigde pannen ziet er ook nog eens mooi uit. Heb je problemen met je dak, wil je aan de slag met isolatie of ben je op zoek naar advies? En woon je in Noord-Holland? Dan kun je op zoek naar een dakdekker uit Haarlem.

Pexels.com | Seamlesstextures

Wat kun je aan je dak laten doen?

Droom je van een rieten dak of zijn je huidige pannen aan vervanging toe? Of laat je dakkapellen plaatsen? Zonnepanelen misschien? Dan is een complete dakrenovatie geen overbodige luxe. Groot voordeel is dat je direct met isolatie aan de slag kan als dat nog ontbreekt. Wanneer je een nieuw dak laat plaatsen, ga dan in zee met een goede dakdekker uit Nieuw-Vennep of omgeving.

Tot slot kun je tijdens een verbouwing ook je dak (laten) onderhouden. Zo is het belangrijk dat de dakgoot regelmatig schoongemaakt wordt. Doe je dit niet op tijd? Dan kan dit voor lekkages zorgen. Kijk in ieder geval voorafgaand aan elke verbouwing ook even naar je dak. Dat kan een hoop ongemak voorkomen.

Vorige
Vorige

Zonwerend én waterdicht: alles over het lamellendak in de tuin

Volgende
Volgende

Inspiratie: hoe kies ik een ontwerp voor mijn tuin?