Een neutrale look in de badkamer: zo pak je dat aan

Na een bezoek aan de badkamer ben je óf klaar voor de dag óf klaar om je nachtrust op te zoeken. Er is natuurlijk geen betere manier om van je badkamer te genieten dan als je het zo neutraal mogelijk inricht. Wil jij weten hoe je dit kunt doen? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. 

De badkamer is een van de meest belangrijke ruimtes van het huis. Je maakt er dagelijks gebruik van en het is de enige plek waar je even een momentje voor jezelf kunt nemen. Alleen in de badkamer kun je je even ongestoord ontspannen.

Een neutrale basis 

Je badkamer een natuurlijke look geven begint allemaal bij de basis die je legt. Als je voor een natuurlijke look in de badkamer gaat, kun je dat voor elkaar krijgen door neutrale tinten te gebruiken. Kleuren als beige, grijs, crème of wit zijn ideaal. Daarnaast is het belangrijk dat er zoveel mogelijk (zon)licht in je badkamer komt. Is je badkamer op zolder? Kies dan voor dakramen. Ook het soort verlichting wat je in de badkamer plaatst, kan hier invloed op hebben. Kies bij voorkeur voor warm wit licht. Wanneer het wat donkerder in de badkamer is, kun je hiermee de zon naar binnen halen. Heb jij een bad met douche? Of juist een aparte douche? Dan kun je het beste kiezen voor een regendouche. Hiermee kun je een luxe, maar ook tropische sfeer in je badkamer creëren.

Natuurlijke meubels en accessoires

Mocht je een aparte douche hebben, kies dan voor glazen wanden. Dit zorgt ervoor dat de badkamer er ruimtelijker uitziet. Een andere manier om in te spelen op het creëren van een natuurlijke look is met een spiegel. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende vormen en groottes. Door een grote spiegel aan de wand te plaatsen kun je de badkamer ook groter laten lijken dan het eigenlijk is. Wanneer je badkamermeubels gaat uitkiezen speelt het type materiaal van de meubels een cruciale rol. Zo kun je juist met houten elementen een meer natuurlijke look voor elkaar krijgen. Je kunt de ruimte daarna afmaken met passende accessoires en wat planten

Kortom je kun je een neutrale look in je badkamer creëren door voor tegels in lichte- of warme tinten te kiezen. In combinatie met een regendouche, glazen wanden en houten meubels kun je deze look afmaken. Daarnaast kun je de puntjes op de i zetten met passende accessoires en eventueel plantjes. 

Vorige
Vorige

Een nieuwe badkamer financieren? Drie opties om dat te doen

Volgende
Volgende

Sfeer creëren met LED-verlichting in huis: zo doe je dat