Waterbestendig en duurzaam: 4x de voordelen van een PVC vloer

De PVC vloer wint de laatste jaren aan populariteit - en dat is niet zo vreemd. Naast de veelzijdigheid van deze vloer zijn er meerdere voordelen ten opzichte van andere materiaalsoorten. sevencouches verzamelde vier voordelen van een PVC vloer. Lees je mee?



Of je ‘m nu in de slaapkamer legt of voor de woonkamer kiest: de PVC vloer is multi-inzetbaar en zelfs geschikt voor vochtige ruimtes. Ook bij traprenovaties is dit type vloer een prima optie. Dit zijn vier voordelen van PVC:


1. Makkelijk te reinigen

Je PVC vloer reinigen is geen uitdaging. Als de vloer eenmaal stofvrij is, mag deze gedweild worden. Als sopje kun je het beste een schoonmaakmiddel gebruiken dat geen schade toebrengt aan je vloer. Een milde (vloer)reiniger of groene zeep is hiervoor ideaal. Als je alle stappen hebt voltooid, kun je jouw PVC vloer weer optimaal laten stralen.

2. Veel keuze

De mogelijkheden voor liefhebbers van PVC vloeren zijn flink gegroeid. Daardoor zijn er tegenwoordig veel dessins en kleuren te vinden waar je uit kunt kiezen als je een PVC vloer gaat kopen. Denk aan variaties in houttinten, maar ook PVC met tegellook. Bovendien kan je kiezen voor een gewone plankvloer, een visgraat vloer of Hongaarse punt. Er is daarom altijd wel een PVC vloerontwerp dat past in je woning.

3. Bestand tegen water

Een ander pluspunt van PVC is dat dit materiaal waterdicht is. Daardoor kan zo’n vloer ietwat blootgesteld worden aan water zonder een beschadiging op te lopen. Daardoor kan een PVC vloer dus ook in de keuken en zelfs de badkamer gelegd worden, al is het niet geschikt voor een doucheruimte. Knoei je drinken op je nieuwe vloer van PVC? Maak je geen zorgen! Je kunt het eenvoudig weghalen zonder dat het vloeistof in de vloer trekt.

4. Lange levensduur

Als je veel geld uitgeeft aan een nieuwe vloer dan wil je er uiteraard zo lang mogelijk van kunnen genieten. Dat is zeker het geval wanneer je kiest voor PVC. Een vloer van dit materiaal heeft namelijk een levensduur van maar liefst twintig tot dertig jaar. Om vroegtijdige slijtage te voorkomen is het goed om te weten dat vuil de vloer sneller kan laten verouderen. Met de juiste reinigingsproducten kun je dat proces een flinke tijd uitstellen. Ideaal, toch?

Wat vind jij van de PVC vloer?

Vorige
Vorige

Van grenen tot douglas: welk tuinhout kies je voor welke klus?

Volgende
Volgende

Van sauna tot jacuzzi: maak van jouw tuin een kuuroord