Ruimtebesparend en sfeerverhogend: de voordelen van een eetkamerbank

Een eetkamerbank is misschien niet het eerste dat in je opkomt als je op zoek bent naar eetkamerstoelen. Zonde - want een bank is niet alleen ruimtebesparend, je creëert er eenvoudig extra zitplaatsen mee zonder dat je er ruimte voor inlevert. Ideaal! In dit artikel: de voordelen van een eetkamerbank.

In ons vorige huis kozen we voor een eetkamerbank. De belangrijkste reden? Het besparen van ruimte. De kamer was nog geen drie meter breed, dus veel ruimte voor een eethoek hadden we niet. Door aan een zijde van de eettafel een bank te plaatsen, kon de vintage eettafel dichter naar de muur gezet worden. Dat leverde extra ruimte op, zonder zitplaatsen in te leveren. Handig dus, zo’n eetkamerbank! Maar er zijn meer voordelen. Lees je mee?

Voordeel 1: Meer zitruimte aan de eettafel

De gemiddelde eetkamerbank biedt makkelijk plek aan drie gasten. Lekker knus. Ook ideaal als er (veel) kinderen op visite komen, die vinden het vaak nog leuk ook. Waar je met eetkamerstoelen altijd een bepaalde tussenruimte hebt, is dat bij een eetkamerbank niet aan de orde.

Voordeel 2: Makkelijk te combineren

Of je nu een rotan exemplaar of een industriele eetbank wilt: bij elke woonstijl is wel een passende eetkamerbank te vinden. Tegenwoordig zijn er tal van varianten en groottes te vinden. Wat dacht je van een luxueuze velvet uitvoering of een op maat gemaakte eetkamerbank? Je kunt er alle kanten mee op!

Voordeel 3: Wisselen? Geen probleem

Plaats de eetkamerbank voor de muur om ruimte te besparen of draai ‘m een kwartslag om een soort roomdivider te maken: de eetkamerbank is multi-inzetbaar. Ben je ‘m zat voor de muur, dan plaats je ‘m eenvoudig aan de andere kant van de kamer. Ook met dit type eetkamerstoel is er genoeg te wisselen en te variëren. Probeer en kijk wat het effect is!

Voordeel 4: Extra opbergmogelijkheid

Overtuigd? Je kunt natuurlijk kiezen voor een ‘gewone’ eetkamerbank, maar er zijn ook varianten met extra opbergmogelijkheden. Handig als je weinig kastruimte hebt of niet weet waar je al het speelgoed kwijt moet. Kies bijvoorbeeld voor een mooie klepbank waar je allerlei rommeltjes in kunt bewaren.

Wat vind jij van een eetkamerbank aan tafel?

Vorige
Vorige

Van sauna tot jacuzzi: maak van jouw tuin een kuuroord

Volgende
Volgende

Huis verbouwen? Dit zijn drie dingen die niet kunnen ontbreken