Voorbereid verbouwen: do’s en don’ts bij het huren van een afvalcontainer

Ga je verbouwen en moet je een grote hoeveelheid afval afvoeren? Dan biedt een afvalcontainer uitkomst. Het grote voordeel van afvalcontainers is dat je ze in verschillende afmetingen kunt huren. Hierdoor is er voor iedere klus wel een geschikte container te vinden. In deze tekst lees je hoe je een afvalcontainer huurt en waar je op moet letten.



Wil je een afvalcontainer huren, maar heb je dit nog niet eerder gedaan? Er zijn talloze bedrijven die zich specialiseren in containerverhuur. Google eens op ‘container huren’ - deze zoekopdracht levert je binnen een paar tellen een groot aantal resultaten op. Veel mensen richten zich tot het eerste beste bedrijf dat zij tegenkomen. Dit is een optie, maar het heeft niet de voorkeur. Waarom niet? Omdat je hier mogelijk onnodig veel betaalt voor een container. Neem daarom liever de tijd om een container te vinden. Zo bespaar je mogelijk flink wat geld.



Bepaal afmetingen


De meeste bedrijven verhuren namelijk containers in verschillende afmetingen. Wanneer je verwacht weinig afval af te voeren, volstaat een container van drie kuub misschien al. Als je twijfelt of deze groot genoeg is, kun je eventueel ook een container van vier of zes kuub huren. Verwacht je veel afval? Kies dan voor een container met meer inhoud. Het merendeel van de containers is open, maar je kunt ook een gesloten afvalcontainer huren. Doordat je deze container af kunt sluiten, voorkom je dat vreemden er hun afval in dumpen.



Type afval


Wie een container huurt, moet niet alleen keuzes maken met betrekking tot de afmetingen. Het is ook van belang dat je een afvalcontainer huurt die geschikt is voor het afval dat je erin af wilt voeren. Je mag niet zomaar alle afvalsoorten bij elkaar in één container gooien. Zoek je een container om grofvuil, bouw- en sloopafval, steenachtige materialen, papier, plastic en hout af te voeren? Dan kun je het beste een grofvuil of bouwcontainer huren. Deze containers zijn namelijk specifiek bedoeld voor bouwafval. Je mag er bijvoorbeeld geen puin, hout, dakafval, grond en groenafval in afvoeren.



Bestel de container


Weet je welke container je moet hebben? Bestel hem dan ruim voor je gaat verbouwen. Dit kan tegenwoordig makkelijk en snel online, waardoor je er de deur niet meer voor uit hoeft. Je geeft simpelweg aan welke container je wilt huren, kiest het juiste formaat en vult jouw gegevens in. Kies vervolgens de datum waarop je wilt dat de container geleverd wordt. Afvalcontainers worden vaak binnen 24 uur geleverd, waardoor je snel aan de slag kun met een klus.

Beeld: Pixabay

Vorige
Vorige

Van hoeslaken tot hoofdkussen: vijf veelgestelde vragen over beddengoed

Volgende
Volgende

Overstappen van gaskachel naar houtkachel? Hier moet je op letten