Van binnen naar buiten: dit zijn de tuintrends voor komende zomer

De lente doet voorzichtig haar intrede - we kunnen weer naar buiten! De hoogste tijd voor een grote schoonmaak, het uitwerken van de tuinplannen en het zomerklaar maken van je buitenruimte. Nog geen idee wat je wilt? sevencouches verzamelde drie tuintrends voor komende zomer. Laat je inspireren!

Een mooie tuin of gezellig balkon is niet alleen fijn om in de zomermaanden met vrienden of familie door te brengen, je buitenruimte is ook een plek waar je tot rust kunt komen. Staycation of niet: met deze trends geniet jij straks volop in- en rondom je huis.

Trend 1: Tweede woonkamer 

De woonkamer wordt steeds vaker gezien als een verlengstuk van de woonkamer. Dat effect bereik je door een pergola te plaatsen, een veranda te bouwen of te kiezen voor bijvoorbeeld een blokhut. Vlonders passen hier ook goed bij. Ben je handig? Dan kun je eigenhandig aan de slag. Tegenwoordig zijn er complete doe-het-zelfpakketten op de markt (inclusief speciale vlonderschroeven) om een veranda of pergola te bouwen. Een ander element dat hierbij niet mag ontbreken is de buitenkeuken, waarmee je kunt koken in de open lucht.

Trend 2: Boho stijl 

De boho woonstijl is razend populair - en deze wordt doorgevoerd in de tuin. Het vakantiegevoel in eigen land! Bij deze trend worden veel natuurlijk materialen gebruikt. Denk aan rotan, bamboe en hout. Het is raadzaam om je meubels onder een afdak of overkapping te zetten, want bovenstaande materialen kunnen onbehandeld niet zo goed tegen regen. Verder past bij deze stijl ook in een tuin vol planten, bloemen en siergrassen.

Trend 3: Eén met de natuur

Een volledig betegelde tuin kan anno 2021 echt niet meer: het wordt tijd om meer planten en bloemen in je tuin te zetten. Het staat niet alleen gezellig, maar je helpt het klimaat en de insecten als je planten toevoegt aan je tuin. Combineer verschillende grassen, bloemen en planten en creëer een groene oase in de achtertuin. In onze tuin is de bamboe ruimschoots vertegenwoordigd: deze plant blijft groen in de winter en zit vol spinnetjes en insecten. Daar maken de vogels dankbaar gebruik van!

Vorige
Vorige

Van werkruimte tot extra opslag: om deze reden is de blokhut nu zo populair

Volgende
Volgende

Veelzijdige sfeermakers: dit zijn de vier voordelen van gordijnen in huis