Tips voor het kiezen van een nieuwe kraan in de badkamer of keuken

Is je keuken toe aan een nieuwe look? Of wil je je badkamer een kleine make-over geven? Denk er dan eens aan om je kraan te vervangen! Kleine verandering, groot verschil.

In de wereld van kranen is er ontzettend veel keus. sevencouches verzamelde enkele tips voor het kiezen van een nieuwe kraan. Lees je mee?

Bekijk de opties van een waterbesparende kraan

Met een waterbesparende kraan kun je op jaarbasis tot wel 30 procent minder water gebruiken. Dat is erg veel als je je bedenkt dat een gemiddeld huishouden (vier personen) ongeveer 191.000 liter water per jaar (!) verbruikt. Naast dat dit een meer ecologisch verantwoorde beslissing is, kun je je ook wel voorstellen dat dit een stuk leuker voor je portemonnee is. Qua design hoef je het ook zeker niet te laten, want er is genoeg keuze tussen allerlei verschillende kleuren, materialen en vormen.

Ga voor een kokendwaterkraan

Als je je leven wat makkelijker wilt maken, kun je de opties van een kokendwaterkraan bekijken. Hoe fijn is het als je niet meer hoeft te wachten op de waterkoker als je een kopje thee aan het zetten bent of als je een babyflesje aan het steriliseren bent? Binnen een handomdraai is dit (letterlijk) voor je geregeld met een kokendwaterkraan. Verder kun je het water voor je pasta ook direct laten koken, dat scheelt een hoop tijd. Naast tijd, bespaar je ook nog eens energie. Last but not least is het design vaak ook om over naar huis te schrijven. Je hoeft hierbij zeker niet meteen voor een dure Quooker te gaan, want er zijn ook genoeg instapmodellen die er fantastisch uitzien. 

Uittrekbare kraan in de keuken

Als je geen vaatwasser hebt of als bepaalde pannen niet in de vaatwasser mogen, staat er geregeld een klusje op je te wachten: afwassen. De één vindt het een lekker therapeutisch werkje, de ander vindt het vreselijk. Om de afwas sneller en makkelijker te maken, kun je voor een uittrekbare kraan kiezen. Zo is het net alsof je in een restaurant de afwas doet. Je komt makkelijk bij alle plekjes waardoor het vaak een stuk sneller gaat. Kijk dus zeker naar dit soort kranen als je vaak met de afwas bezig bent. Tijdbesparing gegarandeerd!

Zwart of wit? Voor welke trend ga je?

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar zwart is hot! Zeker in de badkamer. Als je niet je hele badkamer onder handen wilt nemen, kun je ook je kraan vervangen door een zwarte te nemen. Dit kun je uiteraard ook in je keuken doen. Als je een witte of lichte muur hebt, is dit een ontzettend mooi contrast. Maak het af met wat zwarte details, zoals een prullenbakje en zeeppompje en je hebt een echte make-over.

Andersom kun je ook juist voor een witte kraan gegaan. Witte kranen worden steeds meer een trend en stralen rust uit. Dit is vooral het geval als je een Scandinavische stijl hebt met veel wit en hout. Een witte kraan staat hier prachtig bij! De matte variant is het meest populair, maar je kunt natuurlijk ook voor glanzend gaan. Voor welke kraan ga jij?

Vorige
Vorige

Hypotheek oversluiten? Misschien interessant voor jou!

Volgende
Volgende

Toe aan een mini make-over? Maak jouw interieur compleet met deze drie tips