Van wandlamp tot plafonniere: welke verlichting hang je op in de hal?

Verlichting in huis is onmisbaar. In de zithoek, keuken, slaapkamer(s), badkamer en op het toilet hebben de meeste mensen de verlichting wel op orde. Maar wat voor soort lamp hang je op in de hal? Enkele tips.

Plafonnière


In de meeste woningen is de hal één van de kleinste ruimtes. Hang je hier een grote hanglamp op? Dan oogt deze ruimte een stuk voller. Ook bij een laag plafond is een hanglamp niet ideaal. Een plafonnière is een mooi alternatief. Dit is een vrij platte lamp die aan het plafond wordt bevestigd. Door zijn beperkte omvang laat een plafonnière een hal niet kleiner ogen dan hij daadwerkelijk is, maar heb je toch voldoende licht bij binnenkomst.



Plafondlamp


De plafonnière behoort eigenlijk ook tot de plafondlampen, maar er zijn meer variaties. Zo zien we bijvoorbeeld vaak spotjes terug in de hal. Doordat je de spotjes afzonderlijk kunt draaien, kun je er ook objecten in de hal mee uitlichten. Je kunt ze uiteraard ook op de looproute richten, zodat deze altijd goed verlicht is.

Kroonluchter 


Heb je hal met hoog plafond? Lucky you! Dan wil je de hoogte mogelijk extra goed benadrukken. In dat geval kun je voor een mooie, grote lamp kiezen. Wil je een keer iets anders dan een standaard hanglamp? Dan is een kroonluchter misschien iets voor jou. Het voordeel van zo’n lamp is dat hij een mooie, sierlijke uitstraling heeft. Daarbij komt dat kroonluchters vandaag de dag verkrijgbaar zijn in allerlei soorten en maten.



Hanglamp met lampenkap


Een kroonluchter past niet bij ieder interieur. Geldt dit ook voor jouw interieur? Dan gaat jouw voorkeur mogelijk uit naar een hanglamp. Je kunt in dat geval voor een hanglamp met glas of staal kiezen, maar ook voor hanglampen met sierlijke of kleurrijke lampenkappen. Extra bijkomstigheid is dat je de lampenkappen kunt vervangen als je hierop uitgekeken bent. Handig!

Wat voor lamp(en) heb jij in de hal?

Vorige
Vorige

Toe aan een mini make-over? Maak jouw interieur compleet met deze drie tips

Volgende
Volgende

Ga je verbouwen of verhuizen? Zo vind je een goede elektriciën